Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği 2017 Türkçe Yaz Okulu için Bolu’ya gelen yabancı öğrencilerle ikinci kez buluştu.  Kısa süre sonra Türkiye’den ayrılacak olan yabancı öğrenciler, Başkan Yılmaz’ın Bolu izlenimlerini sorması üzerine; Bolu’ya hayran kaldıklarını, belediye projeleri ve çalışmalarını da takdirle karşıladıklarını belirttiler.

Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği 2017 Türkçe Yaz Okulu kapsamında yaklaşık 2 haftadır Bolu’da bulunan ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi alan 13 ülkeden 18 yabancı öğrenci, Bolu Belediyesi’nin örnek çalışmalarını düzenlenen gezi ile yerinde gördü. Topraksız Tarım Serası, Tropik Sera, Bebek Meyve Ormanı, Atık Su Arıtma Tesisi ve bölgenin en modern üretim tesisi olan şantiye alanını ilgi ile dolaşan, Yeşil Yol Projesi hakkında da belediye yetkililerinden bilgiler alan öğrenciler, öğleden sonra da ikinci kez Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’la bir araya geldi.

Belediyeye ait Hayır Çarşısında gerçekleşen Yılmaz- yabancı öğrenciler buluşmasında, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Halit Karatay ve okutman Fatma Gizem Kastal’da yer aldı.

BOLU’YA HAYRAN KALDILAR

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek, Bolu ile ilgili izlemlerini sordu. Dünyanın farklı kıta ve ülkelerinden Türkçe öğrenmek için Bolu’ya gelen yabancı öğrenciler, doğal güzellikleri ve doğasıyla uyumlu şehircilik anlayışı ile “Tabiatın Kalbi” olarak markalaşan Bolu’ya hayran kaldıklarını, belediye projeleri ve çalışmalarını da takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Yabancı öğrenciler ayrıca, Bolu’da yaşayanların çok şanslı olduğunu da vurgulamayı ihmal etmediler.

 

 

Editör: TE Bilisim