Taşkesti Belediye Başkanı Tahsin Özcan, bir internet sitesinde TOKİ konutlarına yapılan işyerine kaçak kat çıkıldığı iddialarına cevap verdi. Özcan yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları gerçeklerle yanıtladı.

Geçtiğimiz hafta bir internet sitesinde Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesindeki TOKİ konutlarında bulunan işyerine kaçak kat çıkıldığı iddiası hakkında haber yayınlandı. Haberde yer alan iddiaya göre TOKİ’de bulunan işyerine kaçak 2 kat çıkıldı ve Taşkesti Belediyesi de bu kaçak yapıya ruhsat verdi. Olayın vatandaşlar tarafından CİMER ve İçişleri Bakanlığı’na taşındığı, Belediye Başkanı Tahsin Özcan’ın da ruhsat verdiği için yargılanacağı iddiasına karşılık Başkan Özcan’dan cevap geldi. Taşkesti Belediye Başkanı Tahsin Özcan yaptığı açıklamada haberde yer alan iddiaları gerçeklerle yanıtladı.

“TOKİ TARAFINDAN OLUMLU GÖRÜŞ VERİLMİŞTİR”

Belediye Başkanı Tahsin Özcan yapılan açıklamada, “Habere konu olan Taşkesti Beldemiz Merkez Mahalle Ada Caddesi üzerinde bulunan Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan dükkanların tapusu tek kişiye aittir. Kişinin kat ilavesi isteğine istinaden belediyemizce gerekli araştırmalar ve incelemeler yapıldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığına kurum görüşü sorularak, 25.02.2019 tarihinde Toki tarafından olumlu görüş verilmiştir. Kat ilavesi ruhsatına başvurusuna istinaden, istenilen gerekli evraklar, hesaplamalar, proje ve ekleri taşınmaz sahibi tarafından tamamlanarak, belediyemize sunulmuş olup, 31.05.2019 tarih ve 2019/22 sayı numarası ile kat ilavesi inşaat ruhsatı belediyemizce verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

HİÇBİR ŞİKÂYET YOK!

Açıklamada konunun CİMER ve İçişleri Bakanlığına taşındığı iddialarına ilişkin ise Başkan Özcan, “Haberin içeriğinde Taşkestili vatandaşların olayı CİMER ve İçişleri Bakanlığı’na taşıdığı varsayımı ile alakalı olarak, CİMER ve İçişleri Bakanlığınca herhangi bir şikayet söz konusu olmayıp, yalnızca TC Bolu İdare Mahkemesi’ne yapılan yürütmenin durdurulma istemi ile açılan davada, TC Bolu İdare Mahkemesi.2.10.2020 tarihli karar ile yürütmeyi durdurma isteyen vatandaşın talebin reddine cevabı vermiştir” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim