Bolu Çalışma ve İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği projesi kapsamında, istihdamı artırmak amacıyla “Bir Senden Bir Benden” isimli teşvik ile ilgili bilgiler verdi. Yalçın; “1 ve 3 çalışanı olan, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve bir ustalık belgesine dayalı işletmelerimiz yeni istihdam edecekleri vatandaşlarımızı bizim aracılığımız ve bizimle iş birliği halinde istihdam ederlerse 1 yıl boyunca ödeyecekleri maaşın ve toplam sigortanın tamamının 1 ay kendileri tarafından karşılanacak 1 aynını İŞKUR karşılayacak” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, “Bir Senden Bir Benden” projesi ile imalat sektöründe faaliyet gösteren ve ustalık belgesi sahibi olan işletmelerin faydalanabileceği teşvik uygulamasının işverene kolaylık sağlayacağını söyledi ve çağrıda bulundu.

“İŞKUR OLARAK BİZ ÖDÜYORUZ”

3 işçi çalıştıran iş yerleri ile ilgili 'Bir senden bir benden' diye başlatılan teşvikten nasıl faydalanılacağını anlatan Yalçın; “İstihdam seferberliği kapsamında bakanlığımızın uyguladığı istihdam teşviklerinden birisi de 1 ile 3 çalışanı olan imalat sanayinde faaliyet gösteren bir ustalık belgesine dayalı iş yeri olan işletmelerimizin yeni istihdamlarında 1 ay kendi çalışanlarının maaş ve sigortalarını onlar yatırıyor. 1 ay aynı çalışanın maaş ve sigortasını İŞKUR olarak biz ödüyoruz”

Bakanlığın, “ Bir Senden Bir Benden” projesi dolayısıyla 1 ve 3 çalışanı olan, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve bir ustalık belgesine dayalı işletmelerimiz yeni istihdam edecekleri vatandaşlarımızı bizim aracılığımız ve iş birliği halinde istihdam ederlerse 1 yıl boyunca ödeyecekleri maaşın ve toplam sigortanın tamamının 1 ay kendileri tarafından karşılanacak 1 ayını da İŞKUR karşılayacak” diye konuştu.

“KURUMUMUZA BEKLİYORUZ”

Özellikle sanayi esnafının bu fırsattan yararlanması gerektiğine dikkat çeken Yalçın; “12 ay çalıştıracakları, yeni istihdam edecekleri çalışanların 6 ay maaş ve sigortalarını kendileri ödemiş olacak 1 yılın diğer 6 ayının maaş ve sigortasını da İŞKUR’dan devlet desteği olarak alabilecekler. Bu şartlara uyan işletmelerin özellikle sanayi esnafımızın bu fırsattan yararlanmalarını biz bekliyoruz ve onları kurumumuza görüşmeye bekliyoruz. Dilemeleri durumunda biz danışmanlarımız aracılığı ile onları da ziyaret edip durumdan nasıl faydalanabileceklerini kendilerine anlatabiliriz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim