Gerede Belediyesi'nin kartsız su abonelerine yönelik zamlı tarifesi BBP’li Meclis Üyesi Eyüp Yalçın'ın gündeme getirmesi sonucu Belediye Başkanı Allar'ın talimatıyla durduruldu.

Gerede Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısı Salı günü gerçekleşti. Toplantıda, 20 metreküpü geçen suların, kartsız su kullananlarda %20 zamlı ikinci tarifeden faturalanması gündeme geldi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda ilgili bakanlık genelgesi ile su faturalandırmaları bir süre askıya alınmıştı. Bakanlık tarafından yapılan ertelemenin sona ermesinin ardından kartsız su sayaçlarını okuma çalışmaları başladı.Genelge gereği son faturalandırma işlemi üzerinden birkaç ay geçmesi nedeniyle (iki fatura arası sürenin normalden uzun olduğu için) vatandaşların su tüketimi alt tarife sınırı olan 20 metreküpü geçti.

Gerede Belediyesi ekipleri tarafından yapılan sayaç okuma işlemi sonrasında ise gelen faturalarda 20 metreküpü geçen su tüketimlerinin %20 zamlı ikinci tarifeden hesaplandığı görüldü. Konu Gerede Belediye Meclisi Üyesi ve BBP Grup Başkanı Eyüp Yalçın tarafından Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirildi.

Yalçın, su kullanımının 20 metreküpü geçmesinin abonelerin kendi isteğiyle olmadığı, bakanlık genelgesi gereği iki fatura arası sürenin normalden uzun olduğu için doğal olarak birinci tarife sınırının aşıldığını belirterek, bu durumdan kaynaklı %20 zamlı ikinci tarifenin iptal edilmesi, bu döneme mahsus tüketimlerin birinci tarifeden alınması önerisinde bulundu.

Öneri sonrasında konuşan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, bu konuda Eyüp Yalçın'a katılarak, birim müdürüne durumun düzeltilmesi talimatını verdi.

"HEMŞEHRİLERİMİN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gerede Belediye Meclisi Üyesi ve BBP Grup Başkanı Eyüp Yalçın, vatandaşın kendi isteği dışında  gerçekleşen bir durum nedeniyle %20 zamlı su ödememesi için harekete geçtiklerini ve bunun Belediye Başkanı tarafından karşılık bulduğu için memnun olduğunu belirtti.

Yalçın; “Hatırlanacağı üzere pandemi nedeniyle bakanlık genelgesiyle kartsız su abonelerinin faturalandırma işlemleri ertelenmişti. Bu karar nedeniyle iki fatura arasındaki süre normalden uzun oldu. Bunun sonucunda da doğal olarak birçok vatandaşımızın su tüketimi birinci tarife sınırı olan 20 metreküpün üzerinde oldu.

“HEMŞEHRİLERİMİZİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN GÜNDEME GETİRDİM”                        

Geçtiğimiz günlerde ise ilçemizde yeniden başlayan su faturalandırmalarında 20 metreküpü geçen su tüketimlerinin %20 zamlı ikinci tarifeden hesaplandığını görüldü. Kendi isteği dışındaki erteleme nedeniyle %20 zamlı ikinci tarifeye maruz kalan hemşehrilerimizin mağdur olmaması için Meclis Toplantısı öncesinde kendi partimden ve MHP'den Belediye Meclis Üyeleri ile de görüşerek konuyu toplantıda gündeme getirdim.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Belediye Başkanı Sayın Mustafa Allar da önerimi yerinde görerek ilgili faturalandırmalardaki 20 metreküp üzeri %20 zam uygulamasının iptal edilmesi talimatını verdi. Daha önceden pandemi sürecinde su fiyatlarında indirim yapılması önerisinde bulunmuştum ancak "ihtiyacı olanlara su yardımı yapıldığı" gerekçesiyle indirim gerçekleşmemişti. Şimdi ise indirim yapılmayan su fiyatlarına haksız bir artış eklendiğini görünce konuyu meclise taşıdım. Çok şükür bu sefer netice aldık. Konunun takipçisi olacağım. Sayın Belediye Başkanı'na zamlı tarifelerin iptal edilmesi talimatı nedeniyle teşekkür ederim. Konunun takipçisi olacağım. Şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da kıymetli hemşehrilerimin hakkını savunmaya, sorunlarını Belediye Meclisi'ne taşımaya devam edeceğim.”

 

Editör: TE Bilisim