Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, orman yangınlarında yok olan binlerce hektarlık alana yeniden fidan dikileceğini, sel felaketinden etkilenen bölgelerde ise her evin yeniden inşa edileceğini söyledi.

Haber: Aslı Akış

Muğla’da yaklaşık üç hafta önce meydana gelen orman yangınlarında binlerce hektarlık orman yanmıştı. Peki, bu bölgelerdeki ağaçlandırma çalışmaları nasıl yürütülecek? Bu alanlar yeniden ne zaman ormana dönüşebilecek? Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak yanan ormanların nasıl geri kazandırabileceğini dair umut oldu.

Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta yaşanan sel felaketinin yaralarını sarılmaya devam edildiğine dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, her afette devletin milletinin yanında olduğunu vurguladı. Metin; Yanan her ağacın yerine fazlasını dikeceğiz, yanan her evi yeniden inşa edeceğiz, selin yıktığı her binayı daha sağlamıyla tekrar ayağa kaldıracağız. Selde, yangında, depremde her afette Devlet Milletinin Yanında” dedi.

Editör: TE Bilisim