Bolu'da ramazanda içinde unutulan bir mum nedeniyle çıkan yangın sonucu Kur'an-ı Kerimlerin yanı sıra 2 sanduka, sanduka örtüleri ve dini kitapların zarar gördüğü türbe onarılmayı bekliyor.

Alınan bilgiye göre, Çamyayla Köy Mezarlığı içerisinde yer alan ve Hacı Hamzaoğlu Kasım isminde bir veliye ait olduğu bildirilen türbede geçen ramazan ayında mumdan çıktığı belirlenen yangın sonrasında köy sakinlerine herhangi bir tadilat ve onarım yapılmaması talimatı verildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, türbenin onarılması için ilgili kurumlardan izinlerin alınması gerektiği belirtilerek, resmi işlemlerin tamamlanarak türbede tadilata başlanacağı bildirildi.

Hem türbeyi ziyaret edemeyen hem de gelen ziyaretçileri geriye çevirmek zorunda kalan köy sakinleri, türbenin en kısa zamanda onarılmasını bekliyor.

Çamyayla Köyü Muhtarı İbrahim Sucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yangının kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, "Yangın ramazanda meydana geldi. Olay yeri inceleme ekipleri ve cumhuriyet savcılığından gelen yetkililer, türbeye herhangi bir müdahale yapılmamasını isteyerek, tamir ve bakım konusunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden gelen bilgiye göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Biz de bunun üzerine şu an beklemedeyiz." dedi.

Geçen hafta Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yazı geldiğini anlatan Sucu, "Bu yazıda, türbenin tamir ve bakımının  45 gün içinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtiliyor. Biz şu anda türbemize girip çıkanların rahatsız olmaması için kapısını kilitliyoruz. Kendimiz de girmiyoruz. Türbenin iç duvarları, halılar ile sandukaların örtüleri ile sandukalar zarar gördü. Bunları Vakıflar Bölge Müdürlüğü onaracak."  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim