AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası gelir ve damga vergisi, ÖTV muafiyeti ile burs ve kredi ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili paylaşımda bulundu.

Haber: Aslı Akış

Öğrencilerin merakla bekledikleri KYK burs ve kredileri hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, kredi ve burs müjdesini “Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde!” diyerek duyurdu.

Asgari ücretten kaldırılması planlanan gelir ve damga vergilerinin kapsamı da genişliyor. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara vergi muafiyeti müjdesi verdi.

“MÜJDELER DEVAM EDİYOR!”

Asgari ücretten kaldırılması planlanan gelir ve damga vergisinin kapsamının genişletilmesiyle ilgili Milletvekili Aydın; “Asgari ücretin gelir ve damga vergisinden muaf olması uygulamasına memurlarımızı da dahil ediyoruz. İşçimizle beraber tüm kamu çalışanlarımıza hayırlı olsun!” şeklinde konuştu.

“ENGELLİ ARAÇLARINDA İSTİSNA TUTARI 450 BİN 500 LİRAYA ÇIKTI”

Engelli araçlarında istisna tutarının yükseldiğini de belirten Arzu Aydın; “Engelli kullanımı için araç alımlarındaki ÖTV muafiyet matrahını yeniden değerleme oranında (%36) artırarak 330 bin TL'den 450 bin TL'ye yükselttik. Engelli vatandaşlarımıza, milletimize hayırlı olsun.” dedi.

“HAYIRLI, BEREKETLİ OLSUN”

Aydın, burs ve kredi ödemelerinin hayırlı ve bereketli olması temennisinde de bulunarak;  “Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde! 2022 yılında kredi ve burslar: Lisans öğrencileri 850 lira, Yüksek lisans öğrencileri 1.700 lira, Doktora öğrencileri 2.550 lira Hayırlı, bereketli olsun.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim