Bolu İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, Bolu’nun aşçılarıyla ünlü Mengen ilçesinde30 seneden beri temeli atılmış atıl vaziyette duran bir otel olduğuna işaret ederek, “Mengen’e yapmış olduğumuz bu otel projesiyle çocuklarımızın önü açılacak ve çocuklar standartlara uygun eğitim alacaklar. Mezun olduklarında gittikleri otellerde Mengen’in ismini duyuracaklar” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

CHP’li Meclis Üyesi Eyüp Beşli, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şenkan Aykan ile birlikte, 1996 yılında temeli atılan bir otel ile ilgili önerge verdiklerini dile getirerek, Mengen’de okuyan öğrencilerin mutfakta çalışmak adına sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti.

“30 SENEDEN BERİ O TEMEL ATIL VAZİYETTE DURUYOR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli; “Mengen aşçılarıyla ünlü bir ilçemiz. Lise ve üniversitede eğitim gören 2000’ yakın öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin eğitimlerini Mengen’de tamamlayabilmeleri adına biz AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşımız ile meclisimize 3 ay önce bir önerge verdik. 1996 yılında Mengen’de temeli atılmış bir otel var. Bolu Valiliği ve Mengen Belediyesi ortaklığı ile kurulan şirket neticesinde temeli atılmış ve 30 seneden beri o temel atıl vaziyette duruyor. Eğitim kültür komisyonu geldi orada incelemelerde bulundu ve bu otelin Mengen’in ihtiyacı olduğun yönünde raporu hazırladı. Biz de Milli Eğitim müdürlüğünün bütçesine cüzi bir miktar para aktardık.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM ALIP MESLEĞE ATILACAKLAR”

Projeyi neden önemsediğini de ifade eden Beşli; “Mengen’de okuyan öğrenciler mutfakta çalışmak adına sıkıntılar yaşıyorlar. Çocuklarımız orada eğitimini alacaklar ve yine orada uygulamayı yapacaklar mezun olup mesleğe atılacaklar. Biz bunu çok önemsiyoruz. Çocuklarımız dışarıya gidip 1-2 ay staj görüyor fakat almış oldukları eğitimlerde de soru işaretleri var. Velilerin bu konuda içleri rahat değil. En azından Mengen’e yapmış olduğumuz bu otel projesiyle çocuklarımızın da önü açılacak ve çocuklar standartlara uygun eğitim alacaklar ve mezun olduklarında gittikleri otellerde Mengen’in ismini duyuracaklar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim