Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için Bolu’da toplanan 8 tır yardım malzemesi tırlarla gönderildi. Yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Bolu Valisi Erkan Kılıç; “Devletin bütün kurumları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları elinden gelen gayreti gösteriyor. Ben inanıyorum ki bununda üstesinden devlet ve millet olarak el ele, kol kola kalkacağız” dedi.

Haber: Aslı Akış

Depremzedelerin yaralarının hızla sarılması amacıyla Bolu Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyasına Bolu halkı büyük destek verdi. Vatandaşlar tarafından getirilen battaniye, elektrikli soba, çocuk bezi ve maması gibi birçok gıda ve hijyen malzemesini ekiplere teslim etti.

Görevlilerce 8 tıra yüklenen yardım malzemeleri, AFAD'ın Çivril Mahallesi'nde bulunan deponun önünden Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından okunan duanın ardından afetzedelere dağıtılmak üzere depremden etkilenen 10 ile doğru yola çıktı.

“ÜLKE OLARAK ÇOK BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ”

Enkaz altındaki kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Kılıç, “Kahramanmaraş merkezli büyük bir depremle karşı karşıyayız. Ülke olarak çok büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar. Kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız da var enkazda. Onunla ilgili bütün bakanlıklar, kurumlar sahada. Çalışıyorlar, gayret gösteriyorlar. Kısa sürede inşallah onları da oradan sağ salim çıkarırlar” dedi.

“YARDIMLAR HALEN DEVAM EDİYOR”

8 yardım tırının bölgeye hareket ettiğini açıklayan Vali Kılıç, “Bolu’da da, Bolu halkı olarak gerekli desteği vermemiz gerekiyor. Bir dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Bu kapsamda da ilimizde bütün Bolu halkı buraya yardım yağdırdı açıkçası ve oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında büyük bir özveri gösterdiler. Bugün de şu anda 6 tır, 2 tır daha hareket edecek. 8 tır toplam ve yardımlar halen devam ediyor. Ben Bolu halkına çok teşekkür ediyorum. Hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÖZELLİKLE BATTANİYE, GIDA VE SU İHTİYACI VAR”     

Kılıç, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin olduğunu belirterek, “Bakanlarımız bölgede sabah akşam çalışıyor. Şu aşamada özellikle battaniye, gıda ve su yönünden çok ihtiyaç olduğu söyleniyor. Hayırsever vatandaşlarımız bunları da dikkate alırsa çok iyi olacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“400 CİVARINDA ARAMA – KURTARMA PERSONELİ SEVK ETTİK”

Bolu’nun çalışmalara katıldığı illeri açıklayan Kılıç, “Bolu olarak 112 iş makinesi ve araç gereç gönderdik. Onun dışında da 400 civarında arama – kurtarma personeli ve diğer personeli bölgeye sevk ettik. Halen bu sevklerde devam ediyor. Bizim ekiplerimizin bir kısmı Adana’da, arama ekipleri dün öğle itibariyle oradaydı. AFAD Müdürümüz de orada, Cengiz Bey ile görüştük. Bunun dışında Hatay’a bu yardımları göndereceğiz. Antep’te yine arama – kurtarma ve diğer personelimiz olacak. Gene bu yardımları o bölgeye göndereceğiz” kelimelerini kullandı.

“HEPİMİZ MİLLET OLARAK GAYRET İÇERİSİNDEYİZ”

Vatandaşların birlik içerisinde hareket ettiğini işaret eden Kılıç, “10 il etkilendi. Çok geniş bir alan, çok büyük bir deprem. Ama devletin bütün kurumları, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları elinden gelen gayreti gösteriyor. Ben inanıyorum ki bunun da üstesinden el ele, kol kola kalkacağız. Ama üzüntümüz büyük. Hepimiz millet olarak gayret içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Kılıç, yardımda bulunmak isteyen Bolulu vatandaşlar için de yardım kabul edilen noktaları paylaştı:

“Valiliğin önünde ayni yardımlarla ilgili merkezimiz var. Oradan kabul ediyoruz. Şu anda bulunduğumuz alan Civril Mahallesi, buraya gönderebilirler. Bir de 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu var. Oraya yardımlarını getirebilirler. Bizim istediğimiz yeni malzeme göndermeleri. Çünkü onları ayırtmak, göndermez, tasnif etmek zor oluyor. Bir de gönderdiğimiz kişiler bizim vatandaşlarımız. Vatandaşlarımı hep değerli.”

Editör: TE Bilisim