Koronavirüs salgınıyla birlikte uzunca bir süre 'mola' verilen düğün ve nikahlar, yeniden başladı. Gelin adayları da gelinlikçilere akın etti. Gelinlik piyasası yeniden canlanırken, gelin adayları bu dönem gelinliklerini satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. En çok rağbet gören modeller ise, kabarık gelinlikler oluyor.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile 1 Haziran'dan itibaren düğün ve nikahlara, belirli kurallar çerçevesinde izin çıktı. Yasağın kalkmasıyla da gelin adayları, gelinlik seçimine başladı. Gelinlik piyasası geçtiğimiz hafta hareketlendi. Yaşanan hareketlilikten memnun olan gelinlikçiler, gelin adaylarının bu yıl satın almak yerine kiralık gelinlik giymeyi tercih ettiğini söyledi. Daha çok açık alanda yapılması planlanan düğünler için de gelin adayları, genellikle kabarık ve gösterişli modellere yöneldi. Kiralık ve satılık gelinlikler arasındaki fiyat farkı ise, modele göre değişiyor.

“GELİNLERİMİZE EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERMEK İSTİYORUZ”

Gelinlik sektörüyle uğraşan ‘İnci Gelinlik’ işletme sahibi Samet Bulut kısıtlamaların kalkmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek;  “İnci Gelinlik işletmecisiyim. Yaklaşık 30 yıldan beri bu işletmemiz faaliyette.  Koronavirüsün etkisi tabi ki de bizleri vurdu. Gençlerimizde düğünlerinde beklemek zorunda kaldılar. Şuan çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Gelinlerimize en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz. Gayet güzel başladık” şeklinde konuştu.

“UMARIM SEZON GÜZEL GEÇER”

Samet Bulut, esnaf olarak zor günler geçirdiklerine dikkat çekerek, sezonun güzel geçeceğine dair umudunu belitti. Bulut; “Kısıtlamalar da yavaş yavaş kalkıyor. Her şey umarım iyi olur, çiftlerimiz de güzel, mutlu bir düğün yaşamalarını ümit ediyoruz.  Düğün yapacak çiftlerimiz düşünce içerisindeydi. Açılacak mı açılmayacak mı? endişeleri vardı. Nikah günlerini alanlar vardı, düğünleri de yapamadıkları için bundan dolayı üzgün olanlar da vardı. Sürecin sonu nereye varır kimse bilmiyordu. Herkes bir bilinmezin içerisinde olduğu için sıkıntılı bir zaman geçiriyorduk. Esnaf olarak bizde çok zor durumlar yaşadık. Tam atlatmış değiliz, umarım her şey düzelir diye düşünüyoruz bu sezon sonuna kadar da güzel gideceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“MÜŞTERİLER KİRALIK GELİNLİK TERCİH EDİYOR”

Bulut, gelinlik fiyatlarında  %10’luk bir artış olduğuna da işaret ederek;  “Fiyatlarımız da % 5 ila %10 civarında bir artış oldu. Ama tabi biz burada bunları pek yansıtmak istemiyoruz müşterimize, çünkü onlar zorlu bir süreç yaşıyor, maddi imkansızlıkları herkesin var, ama bizlerde ona göre yardımcı olmaya çalışıyoruz. Güzel bir şekilde başladık, fiyatlarımız da ister istemez dolar endeksli bir artış oluyor, onlar dahilinde bir artış gerçekleşiyor. Yarı yarıya bir durum söz konusu, %50 müşterimiz kiralama istiyor %50’si satın almak istiyor ama biraz daha kiralama revaşta çünkü fiyat olarak daha uyguna geliyor çiftlerimize, ondan dolayı kiralıklar daha uyguna gelmiş oluyor” dedi.

 

Editör: TE Bilisim