Bolu Valisi Ahmet Ümit, yeni tip koronavirüs (COVID-19) vakalarında görülen hızlı yükseliş dolayısıyla yeniden getirilen kısıtlamaların ardından Bolululara sesledi. Vali Ümit; “Salgınla mücadelede alınan genel ve yerel tedbirlere titizlikle uyulması temennilerimle tüm Bolulu hemşehrilerime yüksek sabır ve hoşgörüleri dolayısıyla teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim” dedi.

Haber: Aslı Akış

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış sonrası Bilim Kurulu'ndan somut adımların atılması yönünde tavsiye kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan hızlı yükseliş sonrasında alınan yeni tedbirleri açıkladı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokağa çıkma kısıtlaması, uzaktan eğitim, spor müsabakaları, restoranlar, AVM ve marketlerle ilgili açıkladığı tedbirleri Bolululara “Değerli Bolulu Hemşehrilerim, Muhterem Büyüklerimiz, Sevgili Gençler” şeklinde duyurdu.

“KORONAVİRÜSÜ BİRLİKTE YENECEĞİZ”

Vali Ahmet Ümit; “Ülkemizde ve ilimizde devam eden koronavirüs salgınına karşı bireysel ve toplumsal sağlığımızı koruyabilmemiz amacıyla koronavirüsle mücadelede yeni tedbirler alınmıştır. Alınan tedbirlere hep beraber uyarak koronavirüsü birlikte yeneceğiz.

Buna göre; Üretim, imalat ve tedarik zincirleri aksamayacak şekilde hafta sonları 10:00 - 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İlk uygulama; 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00’a kadar, 22 Kasım Pazar günü saat 20.00’den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05:00’e kadar yapılacaktır.

Her hangi bir işyerinde çalıştığını belgeleyenler hariç; 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız sadece 10:00 -13:00 saatleri arasında, 20 yaş altı (01.01.2001 doğum) vatandaşlarımız sadece 13:00 - 16:00 saatleri arasında meskenleri dışına çıkabileceklerdir. Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecektir.

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ila 20:00 arasında hizmet sunabileceklerdir. Sinema Salonlarının faaliyetleri 31.12.2020 tarihine kadar durdurulmuştur. Kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmiştir. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri saat 10:00 ila 20:00 arasında sadece paket servis veya gel-al hizmeti verebileceklerdir. Saat 20:00'den sonra sadece telefon/online sipariş üzerine evlere paket servisi yapılabilecektir.

Maskenin amacına uygun olarak kullanılabilmesi amacıyla, ilimiz genelinde önceden alınmış olan cadde ve sokaklarda çekirdek çitlenmesi, dondurma yenilmesi vb. her türlü gıdanın tüketilmesi yasakları ile sigara içme yasağı devam edecektir. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulama aynen devam edecektir. Salgınla mücadelede alınan genel ve yerel tedbirlere titizlikle uyulması temennilerimle tüm Bolulu hemşehrilerime yüksek sabır ve hoşgörüleri dolayısıyla teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim