Gazze ablukasını kırmak ve Filistin'i özgürleştirmek misyonuyla yola çıkan ve İsrailli askerler tarafından saldırılan Mavi Marmara baskınının üzerinden tam 7 yıl geçti. Yaşananlar ve acılar hala dün gibi. Yaşanan saldırının 7. Yılında Bolu İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıda şehit düşenleri bir kez daha andı.

 

İHH'nın da iştirakçilerinden olduğu uluslararası müşterek bir koalisyon olan "Gazze Özgürlük Filosu" ve bu Filonun gemilerinden olan Mavi Marmara gemisi, İsrail'in Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmak ve Filistin'i özgürleştirmek misyonuyla 7 yıl önce yola çıktı.

 

31 Mayıs 2010 yılında uluslararası sularda İsrail silahlı güçleri zodyak botlar, savaş gemileri, savaş helikopterleri, insansız hava araçları ve denizaltılarla Mavi Marmara'ya saldırdı. İsrail'in bu saldırısı sonucun 10 yardım gönüllüsü şehit olmuş, 100'den fazla gönüllü ateşli silahlarla yaralanmıştı. Yaşanan saldırının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri yapılan saldırıyı bir kere daha kınadı. İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı tarafından yapılan açıklamayla İsrail’in Gazze'yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa'yı taciz etmeye devam ettiğini söyledi.

 

7 yıl önce Mavi Marmara’ya yapılan saldırıda 10 yardım gönüllüsünün şehit düştüğünü, 100’den fazla gönüllünün de yaralandığını ifade eden Sarımsakçı, İsrailli yetkililer ve askerler aleyhine açılan davalar ve soruşturmaların birçok ülke mahkemelerinde ve Uluslararası Ceza Mahkemesinde (ICC) devam etmekte olduğunu belirtti.

 

Filistin halkının geleceği için bu davaların sıkı takipçisi olacaklarını belirten Sarımsakçı,

“Mavi Marmara Kudüs - Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail'in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara'nın tarafında, İsrail'in karşısındadır.

Siyonistlere göre İsrail'in amacına uygun tek çözüm "Mavi Marmara'yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkartmak ve unutturmaktır. Gazze Özgürlük Filosunun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara'da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz” diye konuştu.

 

Sarımsakçı açıklamasının sonunda 31 Mayıs 2017 saat: 19.00'da İstiklal Caddesi'nin Tünel girişinden Galatasaray Lisesi önüne kadar Özgür Kudüs yürüyüşüne tüm Bolu halkını davet etti.

Editör: TE Bilisim