Trafikte yaya yaya önceliğine dikkat çekebilmek amacıyla Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde uygulanmaya başlanan “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in katılımıyla gerçekleştirildi.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 Valilik kavşağında gerçekleşen uygulamaya Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Ömer Ersever, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla "Yaya Geçidi Nöbeti" uygulaması gerçekleştirildi. Yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması, yayaların yaya geçitlerini kullanmalarının teşvik edilmesi ve yayaların güvenli bir şekilde yaya geçitlerini kullanmalarının sağlanması amacına yönelik farkındalık sağlanması ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleşmesi için yapılan "Yaya Geçidi Nöbeti" projesi başladı.

Uygulamada İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Trafik Şubesi ekipleri, caddeden geçen vatandaşlara çeşitli bilgilendirme broşürleri dağıttı.  Daha sonra Bolu Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla İzzet Baysal Caddesi valilik önünde uygulama başlatıldı. Uygulama kapsamında Valilik önünde bulunan yaya geçidinde sürücülerin yaya geçidi ve yayaları fark etmesi amacıyla Vali Ümit araçları durdurup sürücülere projenin önemini anlatan bilgiler verdi ve şoförleri bizzat bilgilendirerek trafikte dikkatli olunmasını istedi. Ayrıca sürücülere çiçek ve çikolata hediye edildi.

Şehir genelinde de yaya ve okul geçitlerinde yapılan uygulamalara Jandarma ve Emniyet birimleri destek verdi. Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis memurunun kanunda yapılan değişim ve bilgilendirmesinin ardından öğrenciler, ellerinde ‘dur’ ve ‘geç’ yazılı pankartları sürücülere göstererek yaya geçidi üzerinde uygulama yaptı.

“KURALIN EN GÜZEL ANLAŞILDIĞI İLLERDEN BİRİNDE YAŞIYORUZ”

Etkinlikle ilgili konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, 2019 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen "Öncelik hayatın öncelik yayanın" sloganı kapsamında geliştirilen bu projenin devamında "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" uygulamasını gerçekleştirildiğini aktararak; “Yaya geçidi farkındalık programını icra edeceğiz. İl merkezinde 39 okul geçidi, 37 tane yaya geçidinde 75 trafik memurumuz, 215 tane genel hizmetli, ilçelerimizde de 11 noktada 68 personel olmak üzere toplamda 450 personel ile farkındalık çalışması yapacağız. Amacımız, her zaman söylediğimiz gibi; yayalara karşı daha saygılı olunmasını sağlamak, aynı zamanda trafik kazalarını olduğunca sıfıra indirmek. İlimizde, yaya geçitlerinde yayalara karşı olan saygıda çok ciddi şekilde bir değişiklik oldu. Bütün sürücülerimize teşekkür ediyorum. Bolululara teşekkür ediyorum. Kuralın en güzel anlaşıldığı illerden birinde yaşıyoruz. Tüm halkımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_109795" align="alignnone" width="1024"]  [/caption]

[caption id="attachment_109796" align="alignnone" width="1024"]  [/caption]

[caption id="attachment_109797" align="alignnone" width="1024"]  [/caption]

Editör: TE Bilisim