İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla resmi gazetede yayımlanan Göllüören yaylası ve Yaylabeli Yaylası’nın yayla statüsünden çıkartılması kararına tepki gösterdi.  Orhan; “Gariban köylünün bir yaylası vardı oda elinden alındı. Köylünün elinden yaylalar alınıp birilerine rant’a açılırsa sadece yerimizi değil yetiştiğimiz kültür mirasını da kaybetmiş olacağız. Köylünün kalbine saplanılan bu hançeri yetkili yerlerin görmesini ve yapılan yanlıştan dönülmesini buradan sesimin duyulmasını istiyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi Meclisi Şubat Ayı 1. Birleşimi dilek ve temenniler kısmımda söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan, 30.01.2021 tarihinde Resmî Gazetede Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Mudurnu İlçesi Dereçetinören Köyü yaylası olan Göllüören yaylası ve Sırçalı Köyü yaylası olan Yaylabeli Yaylasının yayla vasfından çıkarılması konusunda hükümete seslendi. Orhan; “Yakında İmara açılıp birilerine verilmezse şaşarım. Yaylalar yüzyıllar öncesinden gelen Atalarımızdan kalan bir kültür mirasıdır. Fotoğrafta görmüş olduğunuz ev benim çocukluğumun geçtiği yayla evidir. Okullar yaz tatiline girdiği zaman yaylaya gider hayvanlarımıza çobanlık yapardım. Ailem beni hayvancılık yaparak okuttu ve bu günlere geldim. Benim gibi nice çocuklar var ailesinin hayvancılıktan başka geliri olmayan. Bu evler gibi nice başka evlerde geçmişten bu güne vatanına, milletine hizmet eden nice evlatlar yetişmiştir” şeklinde konuştu.

“CEFAKAR KÖYLÜLERİMİZE BU REVAMIDIR?”

Yayla mera kanununa göre yapılan altı ahır üstü ev olarak kullanılan ahşap evlerdir” diye Suat Orhan; “ Beton hiçbir ev yoktur. Elektrik de yoktur. Sadece hayvancılık için kullanılan bir yayla merasıdır.Tarım ve Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ülke ekonomisine katkı sağlayarak geçmişten günümüze devletine ve milletine hizmet eden cefakar köylülerimize bu revamıdır. Köylüyü bitirmek ve betonlaşmaya geçmek için, yıllardır elinden geleni yapan bu hükümet bugünde bizim yaylamızı elimizden aldı. Zengin villaların olduğu yayla meraları olsaydı. Dokunabilecek miydiniz? Gariban köylünün üzerine yüklendiğiniz yetmedi mi? Şimdide gariban köylünün atalarından kalan kültür mirasını yok ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN”

Göllüören Köyümüz’de su olmadığı için 9 km uzaklıktan yaylamızdan DSİ tarafından 20 yılı geçen bir zaman önce köyümüze su getirilmişti. O zamanki hükümet Gariban Köylüyü görebilmişti. 5 Müteahhitte bu ülkenin değerleri verilmemişti. Gariban köylünün bir yaylası vardı oda elinden alındı. Köylünün elinden yaylalar alınıp birilerine ranta açılırsa sadece yerimizi değil yetiştiğimiz kültür mirasını’ da kaybetmiş olacağız. Bugün dur demezsek atalarımızdan kalan yerlerimizde anılarımızdan başka bir şeyimiz kalmayacak.

Bu gün bizim yaylamız yarın sizin yaylanız. Köylünün kalbine saplanılan bu hançeri yetkili yerlerin görmesini ve yapılan yanlıştan dönülmesini buradan sesimin duyulmasını istiyorum. Ata mirasına sahip çıkalım” dedi.

Editör: TE Bilisim