Bolu’da yaylalardaki kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Bolu Valisi Ahmet Ümit, devlete ait arazileri başkalarına satanlara ateş püskürdü. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Vali Ümit kaçak yapıların yıkımına devam edeceklerini ifade etti. 

Haber: Aslı Akış

Bolu’da yaylalarda bulunan kaçak yapıların yıkımı devam ediyor. En son geçtiğimiz hafta sonu At Yaylasında iki kaçak yapı Belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Bolu Valisi Ahmet Ümit konuyla ilgili yaptığı açıklamada devlet arazisini satarak lüks arabalarla gezenlere tepki gösterdi.

Vali Ümit, devlete ait olan yerlerin satıldığını ve şahıslarla ilgili soruşturma başlatıldığına dikkat çekerek; “İlimizde çok güzel yaylar var. Fakat devlete ait yerlerin satıldığını öğrendik. Özellikle At Yaylası başta olmak üzere 120’nin üzerinde satılmış yer tespit ettik ve şahıslarla ilgili soruşturmada başladı. Hayvanlarımıza tahsis edilmiş olan güzelim meraları, kendi hakkı olmadığı halde başka birilerine satılması akıl alır gibi değil ve insani değerle de bağdaşmaz. Bununla ilgili gerekli adli işlemlerde başlatıldı. Hukuk ne derse o uygulanır. Herkes yaptığının cezasını çekecektir. Bunun için en son hafta sonu iki evle ilgili yıkım yaşandı. Bir imar barışı kanunu çıktı bildiğiniz gibi. Bu kanun 31 Aralık 2017’den önce yapılan yapıları kapsadı. Bu tarihten sonra yapılanlar yıkılacak denildi. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. İmar kanunu bunları net bir şekilde belirlemiş. Belediye sınırları içinde belediyeler, belediye sınırları dışında da özel idarelerinin bu konuda sorumlu olduğunu belirlenmiş. Hafta sonunda yıkılan iki kaçak yapı belediye tarafından yıkılmıştır. Belediye gerekeni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Devletin malını başkasına satıp lüks arabalarla gezmek ayıptır. Bunun hakkı mutlaka sorulur. Mevzuat neyi gerektiriyorsa hep birlikte görevimizi yapmamız gerekiyor” ifadeleri kullandı.

 

Editör: TE Bilisim