Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte açılan “Yaz Kur'an Kurslar” bu yıl 27 Haziran'da başlayıp 26 Ağustos'ta sona erecek.

Haber: Aslı Akış

2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Seminerleri, Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında, Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Seminerlere İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri merkez ve köy camilerinde görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar ayrıca kadın ve erkek Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ VE ÜMİDİMİZ”

Kur’an tilaveti ile başlayan seminerlerde İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu açılış konuşması yaparak; “Kıymetli arkadaşlar, Okulların kapanmasına kısa bir zaman kaldı. Bizler yaz ayları boyunca camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza gelen çocuklarımıza tatlı dil ve samimiyetle davranmalı onların manevi açıdan daha bilgili olmalarını sağlamalıyız. Onlar bizlere emanet. Çocuklarımıza ve gençlerimize en güzel bir şekilde doğru bilgileri öğreterek görevimizi yapmalıyız. Onlar bizim geleceğimiz ve ümidimiz. Rabbim sizlere hakkı en güzel şekilde anlatabilmeyi, öğrencilerimize de anlamayı nasip eylesin” dedi.

GÖREVLİLERE BİLGİLER VERİLDİ

Tahiroğlu’nun konuşmasının ardından, Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, kayıt işlemleri ve yaz kurslarına nasıl kayıt yapılacağı, kurslardaki verimliliğin arttırılabilmesi için nasıl faaliyetler yapılması gerektiği, eğitimlerde görsel materyaller eşliğinde, eğitici oyun ve drama faaliyetlerine ağırlık verilmesi vb. konular hakkında görevlilere bilgiler verildi.

 

2022 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI

27 Haziran 2022 Pazartesi günü başlayacak

26 Ağustos 2022 Cuma günü sona erecektir.

 

2022 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI TARİHLERİ

KAYIT TARİHLERİ 20 Haziran-4 Temmuz 2022

BAYRAM TATİLİ 11-15 Temmuz 2022

EĞİTİM TARİHLERİ 27 Haziran -26 Ağustos 2022

Editör: TE Bilisim