Bolu İl Müftülüğü tarafından açılan Kur’an Kursları’nda Kur’an-ı Kerim ve temel din bilgileri ve siyer eğitimi alan öğrenciler “Yaz Kur’an Kursları”nı tamamladı.

Haber: Servet Gökçek

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü Yardımcıları, İl Müftülüğü Şube Müdürleri, Vaizler, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı’nda öğrenciler dönem boyunca öğrendiklerini sergilediler.

“KURSLARIMIZA TOPLAM 10845 ÖĞRENCİMİZ DEVAM ETTİ”

Öğrencilerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, 863 Yaz Kur’an Kursu açıldığını belirterek, “Bugün sizler kadar bizler de çok sevinçliyiz. Pandemi ve salgın hastalık sebebiyle geçtiğimiz yıl camilerimiz sizlere hasret kalmıştı. Allaha şükürler olsun bu yıl Bolu Merkez ve ilçelerimizde 863 adet Yaz Kur’an Kursu açılmış ve bu kurslarımıza toplam 10845 öğrencimiz devam etmiştir. Sizler bu yıl kurslarımıza gelerek Kur’an-ı Kerim okumak başta olmak üzere, temel dini bilgileri, namaz kılmasını ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiniz.” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİMİZİ EMANET EDECEĞİMİZ EN BÜYÜK DEĞERLERİMİZSİNİZ”

Tahiroğlu, yaz kuran kursları süresinde yapılan aktiviteler ve kazanımlara dair de paylaşımda bulunarak; “Sevgili yavrularımız, sizler bizim için çok önemlisiniz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizsiniz. Kurslarımızda dersler haricinde çeşitli geziler ve sosyal aktiviteler düzenleyerek sıkılmadan öğrenmeniz için birçok faaliyetler gerçekleştirerek aranızda sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşma duygularınızı geliştirmeye çalıştık. Kıymetli anne babalar, evlatlarınızı Yaz Kur’an Kurslarımıza göndererek onların milli ve manevi açıdan bilgi sahibi olmaları için destek oldunuz. Sizlere de kalbi şükranlarımı sunarım. Son olarak, 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları döneminde öğrencilerle yakından ilgilenen ve onların bilgi sahibi olması için yoğun çaba sarf eden tüm görevlilerimize de teşekkür ederim. Hepinize de Sağlıklı günler dilerim. Allaha emanet olun” dedi.

Kalıcı Konutlar Camii bahçesinde öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okuyup ilahiler seslendirdiği ve çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği programda, öğrencilere ikramlarda bulunularak çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilisim