Yaz tatilini erkenden planlamak isteyenler için Jolly Tur Acenta Yetkilisi Esra Fidan Oktar, kampanyalı fiyatlardan ve ödeme imkânlarından bahsetti.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Jolly Tur Acenta Yetkilisi Esra Fidan Oktar, yaz tatilini erken rezervasyonda daha uygun fiyatlarla planlamak isteyeneler için önerilerden ve kampanyalardan bahsetti. Vatandaşların iptal haklarına ilişkin detaylı bilgi de veren Oktar, sahte seyahat acentelerine ve turizm sitelerine karşı da uyarıda bulundu.

“AVANTAJLI FİYATLARDAN YARARLANABİLMEK İÇİN TALEPLER VAR”

Bolulu vatandaşların özellikle Akdeniz bölgesine ilgi gösterdiğini belirten Acente Yetkilisi Oktar, “Erken rezervasyon dönemindeyiz. Yaz tatilini şimdiden organize etmek için insanlar, erken rezervasyonda bir tık daha avantajlı fiyatlardan yararlanabilmek için talepler var. Akdeniz, Antalya bize en yakın bölge aslında, Bolu’ya. O yüzden de genelde yaz tatili için Akdeniz, yer yer Ege, yer yer Kıbrıs olarak iç pazarda çalışıyoruz. Talepler pandemiden önceye göre durgun tabi ama pandemiyle kıyasladığımızda da talep var. Misafirler daha avantajlı olarak ve uygun fiyatı yakalayabilmek için talepte bulunuyor” dedi.

“FİYATLARIN YÜZDE 25’İNİ ÖDEYEREK İŞLEM YAPILIYOR”

Kampanya hakkında bilgi vererek, ödemelerin nasıl yapıldığını açıklayan Oktar, “Geçtiğimiz yılla başlayan bu sene de devam eden Masterpass diye bir uygulama var. Uygulama kapsamında şu an gördüğünüz erken rezervasyon fiyatlarının, yüzde 25’ini ödeyerek, kalan yüzde 75’ini de son üç gün almak koşuluyla birlikte işlem yapılıyor. Zaten son 3 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı var misafirlerin. Seyahat sigortası iptal işlemi gerçekleşene kadar da yüzde 75’ini ödemeden bu günün avantajlı fiyatlarını, gitmeden önce ödeyecek şekilde bir kampanya ile karşılaşıyorlar. Başlangıca göre şu an çok çok daha rağbet görüyor. Çünkü fiyatı sabitlemek ve ödemesini daha sonra yapmak avantajlı geliyor” ifadelerini kullandı.

“3 GÜN KALAYA KADAR İPTAL İŞLEMİ YAPILABİLİYOR”

Erken rezervasyonların iptalinin kolay bir şekilde yapılabileceğine vurgu yapan Oktar, “Yüzde 1 ile bir iptal sigortası yapılabiliyor. İptal sigortası kapsamında 3 gün, 72 saat kalaya kadar hiçbir sorgu sual olmadan iptal işlemi yapılabiliyor. Son 3 gün mücbir sebepler; ölüm yaralanma, kaza veyahut başka devlet raporuyla bildirilebilecek koşullarda yine iptal işlemi yapılıyor” şeklinde konuştu.

“OTELE GİTTİKLERİN OLMAYAN REZERVASYONLARLA KARŞILAŞIYORLAR”

Sahte rezervasyon ve dolandırıcılıklara karşı acentelerle birebir iletişime geçilmesi gerektiğini ifade eden Oktar, “Otellerin ismi üzerinden açılan sitelere dar biz her daim, ‘Temkinli olun’ diye söylüyoruz. Neden büyük markalar bütün otelleri üzerinde barındırıyor? Çünkü markanın bir güvenirliliği var. Sitenin ismi kopyalanarak yapılan birçok sitede, misafirlerimiz otele gittiklerinde olmayan rezervasyonlarla karşılaşıyorlar. Bu durumda bilinir acentelerle çalışmalarını öneriyoruz. İnternet siteleriyle aynı fiyatta yer yer daha avantajlı ofislerle çalışmalarını öneriyoruz. Bizler ofislerde canlı kanlı, insan temasıyla bu işi yapıyoruz ve herhangi bir problem olduğunda satış anından, otelden çıktığınız son dakikaya kadar kendinize ait bir seyahat danışmanınız olmuş oluyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim