Yangına karşı milli parklara yasak gelmemesi gerektiğini belirten TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Cengiz Çavuşoğlu “Yedigöller, Abant, Gölcük’e, mutlaka buralara yasak gelmemeli. Buralara da yasak gelirse vatandaş kendisini ormanlara atar, tehlike o zaman büyür” dedi.

Haber: Aslı Akış

Orman yangınlarına karşı Bursa, Çanakkale ve bazı illerde ormanlara giriş ve piknik yasağı getirildi. Yasakları değerlendiren TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Cengiz Çavuşoğlu, Bolu’da benzer yasakların nasıl uygulanması gerektiğini anlattı.

“VALİMİZİN DESTEĞİYLE BOLU’MUZDA TURİZM ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Yangınların turizme zarar vereceğine dikkat çekerek Bolu’da neler yapabileceğine dikkat çeken TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Cengiz Çavuşoğlu “Bu yangının darbesinin ağır olacağını düşünüyoruz. Ege’de, Akdeniz’de… Ama nihayetinde de Dünya’nı her yerinde yangınlar oluyor. Bu kasten olmuş bir şey değil. Sabotaj diyorlar ne olduğunu da çok iyi bilmiyoruz. Belki duyarsız vatandaşlar piknik yaparken bıraktığı şişelerde de olabilir. Ama bizim memleketimiz cennet memleket. Türkiye, Dünya’nın gözde bir ülkesi. Gözde ili de Bolu. Bolu’da dört mevsimi yaşayan; yazı, kışı olan bir il. Biz Sayın Valimizin desteğiyle Bolu’muzda turizmi ile ilgili çalışmalara devam edeceğiz. Daha fazla ne kadar müşteri getirip iyi ev sahipliği yaparsak, Bolu bundan payanı alır diye düşünüyoruz” dedi.

“ÇOK DUYARLI, HEYECANLI, PROJELİ BİR MÜDÜR”

Bolu’da yeni projelerle turizm alanında önemli adımlar atılacağını belirten Çavuşoğlu, “Bütün turizm paydaşları bu vesileyle taşın altına elini sokacaklar. Turizmi Bolu’da daha güzel, daha üst seviye çıkarmak için uğraşacağız. Şimdi Bolu’da sevindirici haber de yeni Kültür ve Turizm Müdürü’müz geldi, çok duyarlı, heyecanlı, projeli bir müdür. Umarım bu müdürümüzün başkanlığında her türlü desteği Bolu’da güzel turizmler yaparak, Türkiye’nin ve daha doğrusu Dünya’nın tatil yapacağı bir il olarak gündeme taşınır” ifadelerini kullandı.

“YEDİGÖLLER, ABANT, GÖLCÜK’E, MUTLAKA BURALARA YASSAK GELMEMELİ”

Milli parklara yasak gelmemesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Takdir edersiniz ki Bolu’da bu yasaklar gelirse bütün ormanlara, özellikle ormanlara yasak, piknik yapılmasın… Ama güvenliği, altyapı sorunu olmayan Yedigöller, Abant, Gölcük’e, mutlaka buralara yasak gelmemeli. Buralara da yasak gelirse vatandaş kendisini ormanlara atar, tehlike o zaman büyür. Bugün Abant’ta güvenlik vardır, jandarma vardır, altyapı sorunu yoktur, Yedigöller öyledir. Gölcük’te hepiniz biliyorsunuz yer ateşi yakılmıyor. Piknikçiler geliyorlar. Ama bütün milli parklara Bolu yasak yaparsa bu vatandaşı evlerde tutamayız. Dağlarda, ormanlarda tehlike büyür. Zaten Sayın Valim akıllı bir insan. Bu konuda mutlaka bizlerle akıl alışverişi yapar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim