Bolu Valisi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında dinamik denetim faaliyetine katıldı.

Kovid-19 risk haritasında yüksek olarak "turuncu" kategoride bulunan kentte, kontrollü normalleşme sürecinin başlamasının ardından kontroller devam ediyor. Kalıcı Konutlar Mahallesi'nde kurulan semt pazarında gerçekleşen denetimlere katılan Bolu Valisi  burada yapılan uygulamaları kontrol etti.

Vatandaşlar ve esnafla da sohbet eden Bolu Valisi denetimlerin sonucunu ilerleyen günlerde alacaklarını kaydetti.

Denetimin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bolu Valisi, dün akşam belirlenen denetim ekiplerinin sabahın erken saatlerinde sahaya çıktıklarını ifade etti.

İl genelinde köylere kadar denetim ekiplerinin görevlendirildiğini kaydeden Bolu Valisi, "3 bin kişi köylerimiz dahil olmak üzere 862 ekiple beraber denetimlerini sürdürüyorlar. Biz aslında denetimden daha ziyade eğitim, sohbet, hatırlatma, bazı konuların önemini izah etme ve benzeri çalışmalar yapıyoruz. Bu da son derece faydalı oluyor. Kanaatimce bu denetimler de çok faydalı olacaktır." diye konuştu.

“İNŞALLAH YARINLARIMIZ ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

Bolu Valisi, vatandaşların gayet makul bir şekilde görevini ve sorumluluğunu bilerek bunları yerine getirmeye gayret ettiğini de ifade ederek, "İnşallah bundan kazançlı çıkacağız. Aksi takdirde hep beraber kaybediyoruz. Birçok il okulunu açtı biz açamadık. Ama ne yazık ki okulunu açan bazı iller de bugün kapatmak zorunda kaldı. Okullarımızın açılması, iş yerlerinin işlerine devam etmesi ve bir daha kapanmaması için sadece denetlediğimiz yerlerde değil her yerde vatandaşlarımızın evlerinde de dahil olmak üzere gerekli dikkati göstermeleri gerekiyor. Bu şekilde hareket ettiğimizde inşallah yarınlarımız çok daha güzel olacak.” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA MUTLAKA DENETİMLER OLUR”

Şu anda tüm gerekli tedbirlerin ve denetimlerin yapıldığının altını da çizen Bolu Valisi, "Şehrin giriş ve çıkışlarında mutlaka denetimler olur. Süreç içerisinde nelerle karşılaşırız onu şu anda bilemeyiz. Ama zaman içerisinde ortaya çıkacak verilere göre sonuç değerlendirmesi yapılır ve kurallar konulur. İlin veya ilçelerin giriş çıkışlarında bir sorgulama gerekiyorsa elbette ki yasal şartlara uymak kaydıyla onlar da yapılacaktır. Ama şu anda daha önceki uygulamalarımız genel olarak devam ediyor." dedi.

“SAĞLIĞIMIZIN GEREKTİRDİĞİ ŞARTLARI VE KURALLARI UYGULAMAK ZORUNDAYIZ”

Bolu Valisi, hedeflerinin Bolu'nun turuncudan önce sarıya sonra da maviye dönmesini sağlayarak tüm sınırlamaları kaldırmak olduğunu da belirterek, "Ama artışlar devam ederse sağlığımızın gerektirdiği şartları ve kuralları uygulamak zorundayız. Zaten kuralların amacı da 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızı salgından korumak içinde onun içinde zaruret olursa hem kısıtlamalar hem de muafiyetler de arttırılabilir. Amacımız önce sarı sonra maviye dönerek bütün her şeyin normalleşmesini sağlamak." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim