Bolu’da 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı düzenlenen etkinliklerle başladı. Anıt Park’ta başlayan kutlama programı,  17 Temmuz Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Haber: Aslı Akış

2018-2019 İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz Anıta çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrasında Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumunun arından kutlama programına 17 Temmuz Kapalı Spor Salonunda devam edildi.

Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Nadir Çelik, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı.

“GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRME SORUMLULUĞU HEPİMİZ İÇİN EN ÖNEMLİ SÜREÇTİR”

Sakarya İlkokulu Müdürü Hasan Allar günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Allar;  “Ülke kalkınmasının temeli ilköğretimdir. Eğitime ve sevgili öğrencilerimize değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içinde almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu hepimiz için en önemli süreçtir. Biz çocukları, gençleri anlamak ve onları geleceğe hazırlamak sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız.” diye konuştu.

“MÜCADELE, BİLGİNİN GÜCÜYLE YAPILMAKTADIR”

Sakarya İlkokulu tarafından yapılan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz;

“Toplumların ve milletlerin yaşantısında bilgi en önemli ve en değerli güçtür. Mücadele, bilginin gücüyle yapılmaktadır. Teknolojik üstünlüğü elinde tutan ülkeler, dünyanın diğer ülkelerine karşı hep ön sıralarda yer almaktadır. Sadece teknolojide değil spor, sanat ve kültürel alanlarda da başarılı olanlar çağdaş bilimin verilerini tam anlamıyla değerlendirebilen ülkelerdir. Dünya dördüncü zaman dilimine doğru evrilmektedir. 20-30 yıl sonra makine-insan bütünleşmesinin zirve yaptığı yıllar olacaktır. Öğrencilerimizi geleceğin şartlarına uygun hazırlamaz isek “Z” kuşağı olarak adlandırılan nesil bizi iyi hatırlamayacaktır. Biz eğitimciler bu başarıyı yakalamak isteyen bir nesil için çalışıyoruz. Dinamik bir yönetici ve öğretmen kadromuz var. Çalışkan, disiplinli, uyumlu, vatan ve millet sevdalısı olan bu eğitim neferleriyle şimdiki nesli milli ve manevi değerlerle bütünleşmiş bir şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Sözlerimi cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En önemli ve feyizli görevlerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlak muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur.’ sözüyle tamamlamak istiyorum. Yeni eğitim öğretim yılımızın ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

“TEK İSTEĞİM ÇEVRE DUYARLILIĞI”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilköğretim haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Eğitim ile söylenecek çok şey olabilir. Seslerini duyduğumuz çocuklarımız milletimizin, bizim çocuklarımız. Onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizi saygı, sevgi ile tebrik ediyorum, kutluyorum. Onlardan tek bir isteğim var çevre duyarlılığı ve kirlilikten rahatsız olma. Bolumuzda bu oran %1’ler seviyesinde. Eğer bu eğitim öğretim yılında bütün öğretmenlerimiz başka olmak şartıyla çevre duyarlılığı ve kirlilikten rahatsız olma konusundaki duyarlılığı %50’ye çıkarttırabilirsek başarılı oluruz ve geleceğe umutla bakabiliriz. İnşallah özü yakalarız diye düşünüyorum. Öğretmenlere saygı duyuyorum çünkü bende bir öğretmenim. Bu sesleri ülkenin geleceğine sağlıklı bir yapıya çevirecek olacak siz öğretmenleri tebrik ediyorum. İlköğretim haftamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“EĞİTİMDE BAŞARININ ANAHTARI KARARLILIK”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak; “İlköğretim hastası vesilesi ile maalesef eğitimde her geçen yıl daha iyi bir noktaya gitmiyoruz. Sayın il milli eğitim müdürüm Z kuşağından bahsetti. Şu anda Z kuşağı Türkiye’de iyi bir eğitim almadı hala da alamıyor. Umutlandığım bir şey var; bu dönem milli eğitimin başına bizlerin de çok takdir ettiği bir bakan atandı. Umuyorum doğru kararlar alacak ve bu kararları da samimiyet ve kararlılıkla uygulayacak. Ben bunu görmeyi çok arzu ediyorum.  Eğitimde başarının anahtarı kararlılık.

“ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI DÜZENLENMELİ”

Bende öğretmen bir anne ve babanın oğluyum, öğretmen eşiyim. Türkiye’de şöyle bir sıkıntı var öğretmenlerin kafası rahat olacak ki çocuklarımız sağlıklı bir şekilde eğitim vereceğiz. Bununla ilgili sıkıntıları çözebilmek için de öğretmenler ile ilgili özel bir kanun çıkartılması gerekiyor. Öğretmenlerimizin özlük hakları, mali hakları bu kanunda net bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor.  Bunu da sağladığımız takdirde eğitime çok büyük katkı yaparız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Özcan, son olarak öğrencilerden bir istediği olduğunu belirterek; “Disiplinli olmaya çalışın, her akşam haberlerden sonra haydi çocuklar uykuya yazısı var ya onu gördüğünüzde yatağa girin, erken kalkın, uykunuzu alın, bilgisayara oyunlarında okul süresince uzak durun ve okul harici zamanlarda da parklarda oynayın” dedi.

“BİR MİLLETİN GERÇEK KURTULUŞU ANCAK MİLLİ EĞİTİMLE OLUR”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Bende bir öğretmen anne ve babanın çocuğuyum. Kendim de 10 yıla yakın öğretmenlikte yaptım. Dolayısıyla fiilen de bu mesleğin ne kadar ehemmiyet arz ettiğini biliyorum. Bütün hizmet getiren mesleklerin kutsal olduğuna inancımız tam ancak bütün mesleklerin sahiplerini de yetiştiren öğretmenler. Elbette öğretmenlerimiz de var olan eğitim sistemine şahsi bilgileri, görgüleri ile katkıda bulunuyorlar. Atatürk diyor ki; “Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak milli eğitimle olur.” Burada ki milli eğitim milli örf adet, gelenek ve göreneklerine bağlı bireylerin yetiştirilmesi ile olur. Bu sözü gerçek manası ile anlayan bunları öğrencilerine anlatan, öğreten öğretmenlerimizi saygı, sevgi ile selamlıyorum” dedi.

“TEDBİRLER ALDIK”

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu'da yaklaşık 53 bin öğrencinin 247 okulda yeni eğitim-öğretim yılına başladığını belirterek; “Eğitim öğretim faaliyetine başlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İdareciler olarak bu eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesi, çocuklarımızın rahat bir ortamda eğitim alması için çeşitli tedbirler aldık” şeklinde konuştu.

“99 OKULUMUZDA ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRECEĞİZ”

Baruş, çocukların güvenli bir ortamda okullarına devam etmesi ve sabah evden çıkışlarından akşam eve dönüşlerine kadar hem trafikte hem de yürüdükleri yolda güvenli bir ortamda yol almaları ve ailelerine sağsalim teslim edilmeleri için çeşitli tedbirler aldıklarını söyledi.

İl merkezinde bulunan ve güvenlik bakımından hassasiyet taşıyan 5 okulda sürekli polis memuru görevlendirildiğini ifade eden Vali Baruş şunları kaydetti:

“Bu okulların yanı sıra 99 okulumuzda özel güvenlik görevlisi görevlendireceğiz. Bu arkadaşlarımız da 1 Ekim itibarıyla görevlerine başlayacaklar. Tüm bu görevliler çocuklarımıza karşı risk oluşturabilecek unsurları değerlendirerek, çocuklarımızın güven içerisinde okula gitmelerini ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim imkânına ulaşmalarını sağlayacak.”

ÖĞRENCİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yapılan konuşmaların ardından Sakarya İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programında gösteriler sergilendi. Etkinlikte, Sakarya İlkokulu Öğrencilerinden Tuana Aslankaya İlköğretim adlı şiirini seslendirdi. Sakarya İlkokulundan Kerem Baş 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğretmene mektup yarışmasında birinci olan mektubunu okudu.

Okul bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırladığı halk oyunu gösterisinden sonra okulda eğitim gören 4. sınıf öğrencileri, eğitime yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine “Hoşgeldiniz Çiçeği” takdim etti.

Spor salonunda bulunan tüm öğrencilerin bir ağızdan çocuk şarkıları söylemesinin ardından okulun halk oyunları ekibi tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı.

Etkinlik Bolu Valisi Aydın Baruş'un ilk ders zilini çalmasıyla sona erdi.

KİTAP DAĞITIMI YAPILDI

17 Temmuz Spor Salonu’nda yapılan İlköğretim Haftası kutlamalarının akabinde programı hazırlayan Sakarya İlkokulu’na geçildi. Burada Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindekiler birinci ve ikinci sınıfları gezerek öğrencilere kitap dağıtımı yaptılar. Sınıf öğretmenleri ve öğrencilerle sohbet eden Vali Baruş, 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Editör: TE Bilisim