Geçtiğimiz aylarda Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar’ın girişimleri sonucunda AKSA Doğalgaz ile anlaşılma yapılmasının ardından çalışmalar yapılan törenle başladı.

 Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar’ın ilçeye doğalgaz gelmesi için verdiği uzun uğraşlar sonucu geçtiğimiz aylarda AKSA Doğalgaz ile doğalgaz çalışmalarının başlatılması konusunda anlaşmaya varılmıştı. Anlaşma sonrası yapılan hat belirleme işlemlerinin ardından geçtiğimiz gün uzun süredir beklenen doğalgaz kazı çalışmaları düzenlenen tören ile Yeniçağa Gölyüzü Mahallesi’nde başladı. Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, “Törene katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçte bize yardımcı olan başta bakanlarımıza, milletvekillerimize, il başkanımıza, Aksa Doğalgaz yetkililerine, müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kazı çalışmalarına bugün itibari ile başladık. İnşallah kazı çalışmaları tamamlanıp şebekeye gaz verildiğinde daha büyük bir törenle bu tarihi günü hep birlikte kutlayacağız. İnşallah Rabbim nasip ederse bu kış doğalgazı evlerimizde kullanmaya başlayacağız. Rabbim bizlere bu hizmetimizi de tamamlamayı nasip etsin. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Tören kurban kesilmesinin ardından yapılan dua ile devam etti. Doğalgaz kazı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak kış aylarına gelmeden doğalgazın kullanıma hazır edilmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim