BAİBÜ Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu’nun ısıtma sistemi dönüşümüne katkı veren Yeniçağa’lı hayırseverler iş insanlarına teşekkür kahvaltısı düzenlendi.

Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu öğrenci yemekhanesinde düzenlenen kahvaltı programına Yeniçağa Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Belediye Başkanı Recai Çağlar, Yeniçağa Müftüsü Hasan Dinç, hayırsever iş insanları ve akademisyenler katıldı.

Açılış Konuşmalarını, Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Bahattin Öztoprak gerçekleştirdi. Bahattin Öztoprak, Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu’nun ısıtma sisteminin kömürlü ısıtma sisteminden doğalgazlı sisteme geçişinde, Yeniçağlı iş insanlarının yaptıkları katkı ve desteklerden ve programa katılımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Öztoprak;“Okulumuz kömürlü sistemle ısınıyordu, doğalgazlı sisteme dönüşümünü gerçekleştirdik. Isıtma sistemini kış başlamadan devreye aldık. Bu süre boyunca yakıt ve elektrik tüketiminde tasarruf sağladığımızı gördük. Siz değerli hayırseverler sayesinde Okulumuza sağlıklı, güvenli ve ekonomik bir sistem kurulmuş oldu. Ayrıca kömür deposu olarak kullandığımız bölümün tadilatını yaparak sınıfa dönüştürüyoruz. Buradan 70 kişilik sınıf kazanmış olacağız. Böylece sizlerin katkılarınızda okulumuza büyük kazanımlar sağladık bu katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN YENİ MOTTOSU “HAYIRSEVERLER ÜNİVERSİTESİ”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşmasına, hayırsever iş adamlarına katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Alişarlı; “Üniversitemizin bir mottosu vardı Doğanın Kalbinde Üniversite. Şimdi buna sizlerin sayesinde bir ek daha yapıyoruz ve Üniversitemize “Hayırseverler Üniversitesi” diyoruz. Merhum İzzet Baysal ile başlayan hayırseverlik kapısı Merhum Yaşar Çelik ve Merhum Mehmet Tanrıkulu ile devam etmiş, ayrıca Allah uzun ömürler versin Sayın Ahmet Baysal, Sayın Ali Ericek ve Sayın Süreyya Astarcı beyler ve burada siz değerli hayırseverle bu yürüyüş devam ediyor. Sizlerin şahsında tüm hayırseverlere müteşekkiriz. Vefat eden büyüklerimize Allahtan rahmet diliyoruz ruhları şad olsun. Hayattaki hayırseverlere de Allah’tan uzun ömürler diliyoruz” dedi. Rektör Alişarlı, Millet, devlet birlikteliği ile kurulan her bir teşebbüsün daha kıymetli ve kalıcı olduğunu vurguladı.

 REKTÖR ALİŞARLI HAYIRSEVER İŞ İNSANLARINI BATIKAF’A DAVET ETTİ

Hayırseverlere, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin katkılarıyla 25- 26 Mart tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek Batı Karadeniz Kariyer Fuarı hakkında bilgi veren Rektör Alişarlı, fuarın katkılarının ve getirilerinin Bolumuz adına çok önemli olacağına dikkat çekti. Alişarlı; “Siz değerli iş insanlarını da fuarımıza davet ediyoruz. Fuarımızda iş dünyası ile öğrencilerimiz ve mezunlarımızı buluşturarak sektörlerin aradıkları nitelikli insanlara ulaşmasını, öğrenci ve mezunlarımızın da hedeflerindeki sektör temsilcilerine buluşmasının önünü açıyoruz. Ayrıca iş dünyasının temsilcileri birbirleri ile tanışma imkânı bularak yeni iş birliklerine ortam sağlamış olacağız. O yüzden bu tür fuarların kazanımları ülkemiz adına paha biçilmez oluyor. Siz değerli iş insanlarını be gerekçelerle mutlaka BATIKAF’a, hassaten davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ardından; Abant Nakliyat, Albayrak Lojistik, Atabey Uluslararası Taşımacılık, Bolkar Global Lojistik, Cemalettin Tut, Çağ Nakliyat, Çarıkçı Uluslararası Nakliyat, Ömer Çetin Nuhoğlu, Derebey Lojistik, Eksa Uluslararası Taşımacılık, Erpet Düzce Petrol Ürünleri, Hitit Global Lojistik, İmsan Tarım Gıda Akaryakıt, Kartal Lojistik, Keskin Kartal Uluslararası Taşımacılık, Kökez Uluslararası Taşımacılık, Köroğlu Uluslararası Taşımacılık, Murat Kayman, Rastkaya Uluslararası Taşımacılık, Özay Uluslararası Taşımacılık, Pay Nakliyat, Semih Lojistik, Trans Lojistik, Trans 14 Uluslararası Taşımacılık, Tut Global Uluslararası Taşımacılık, Ulu Uluslararası Taşımacılık, Çelik Uluslararası Taşımacılık, Yüksel Nakliyat Otomotiv ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği adına düzenlenen teşekkür plaketleri takdim edildi.

Plaket takdimleri ardından, dönüşüm yapılan ısıtma sistemlerini yerinde incelendi. Müdür Dr. Öğr. Üyesi Bahattin Öztoprak sistemin özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Kaymakam, Rektör ve hayırsever iş insanları, öğrenim gören öğrencileri sınıflarında ziyaret ettiler. Öğrencilerle tek tek tanışan heyet, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Heyet Yüksekokul’un laboratuvarlarını inceleyerek akademisyenlerden bilgiler aldı.

Program toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim