Yeniden Refah Partisi Bolu Kadın Kolları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sebebiyle Bolu’nun çeşitli bölgelerinde bulunan engellileri evlerinin önünde ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi Bolu Kadın Kolları İl Başkanı ve beraberindeki heyet engellilerin yaşadıkları sorunları ve isteklerini dinledikten sonra maske, mesafe kuralına uygun bir şekilde hediyelerini takdim ettiler.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kadın Kolları İl Başkanı; “Çok verimli bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün Tüm Dünya’daki ve Türkiye’deki Engelli vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını tüm kalbimizle rabbimizden niyaz ediyoruz. Türkiye nüfusunun yaklaşık 10 milyonu engelli olduğundan engelliler günü bir güne sığdırılamayacak kadar önemlidir.

“SENEDE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN BERABERİZ”

Biz Yeniden Refah Partisi olarak engellilerimiz ile senede bir gün değil her gün beraberiz ve onların dertleri ile dertleniyoruz. Engellilerimizin karşılaştığı sorunları pansuman tedavilerle değil kalıcı çözümlerle çözmek gerekir.

Engelli olmak tercih değil, bir sonuçtur. Doğuştan olabileceği gibi sonradan kaza, hastalık vb. durumlarla da oluşabilir. Bu nedenle hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerekiyor.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YETERİNCE YER YERİLMİYOR”

Şuan istihdama yönelik olarak engelli vatandaşlarımıza yeterince yer yerilmiyor. Bunun en büyük göstergesi EKPSS ye 100 binden fazla işsiz engellinin girmesidir. Pandemi sürecinde personele en çok ihtiyaç duyduğumuz sağlık çalışanlarımıza destek olmak için sağlık meslek mezunu atama bekleyen engelli vatandaşlımızın biran önce atamalarının yapılması isabetli olacaktır. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızı saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim