Sosyal medyadan Yenigeçitveren Köyü’nde gerçekleştirilen ağaç söküm çalışmalarıyla ilgili bir iddia ortaya atan Mehmet B., “Yol kenarındaki ağaçları greyderle kırarak bu hale getirdiler. Tarla sahiplerine herhangi bir bilgi verilmeden yapılmıştır. Biz hakkımızı nerede arayacağız ve ağaçların hakkını nasıl savunacağız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

İddiaya göre, Bolu’nun Merkez İlçesi, Yenigeçitveren Köyü, Sırtyol Mevkiinde yol kenarında bulunan ağaçlar, tarla sahiplerine haber vermeden iş makineleriyle söküldü. Yol genişletme çalışması kapsamında yapıldığı ifade edilen çalışma ile kaç ağacın söküldüğü bilinmiyor.

Sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajla iddiaları ortaya atan Mehmet B., konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bolu merkez yenigeçitveren köyü sırtyol mevkide yol kenarındaki ağaçları greyderle kırarak bu hale getirdiler. Bu eylem emri vakıf geçitveren köyü muhtarı yılmaz bulut'un verdiğini söylüyorlar. Ölçüm ve istimlak çalışması yapılmadan yol genişletmesi yapılıyor. Tarla sahiplerine herhangi bir bilgi verilmeden yapılmıştır. Bu zor günlerde bütün Türkiye yanarken bu yapılan hakmıdır. Biz hakkımızı nerede arayacağız ve ağaçların hakkını nasıl savunacağız.”

Editör: TE Bilisim