Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şehir genelinde yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerini dezenfekte etme çalışmalarını sürdürüyor. Çevreye ve doğaya zarar vermeyen mikrobiyal bakteri önleyici malzemelerin kullanıldığı temizlik çalışmalarında görüntü kirliliği, kötü koku, larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş oluyor.

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, rutin çalışmalarının yanı sıra Bolu’nun, temiz şehir imajını daha yukarılara taşımak adına yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda çöp konteynırlarını dezenfekte etme çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

KONTEYNERLER, ÇEVRE DOSTU YÖNTEMLE TEMİZLENİYOR

Büyük özen gösterilerek yapılan çalışmalarda yeraltı ve yerüstü konteynerleri özel vinçli kamyonlarla uzaktan kumanda sistemi ile tek bir kişi tarafından el değmeden boşaltıldıktan sonra, özel yıkama aracı ile iç yıkamaları yapılıyor. Modern donanımı ile konteynerlerin içini ve dışını temizleyen çevre dostu araç, pis suyu kendi haznesinde barındırarak çevreye kötü koku salgılanmasını engelliyor. Konteynerlerin temizliği noktasında da gerekli özeni gösteren Bolu Belediyesi, kesinlikle doğaya zarar vermeyen mikrobiyal bakteri önleyici, kir sökücü ve koku giderici temizlik malzemeleri kullanılıyor. Böylece konteynerlerin temizliği yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir biçimde sağlanırken, görüntü kirliliği, kötü koku, larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş oluyor.

Editör: TE Bilisim