AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, milletvekili Fehmi Küpçü ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili açıklamada bulundu. Aydın, Bolu için yakın zamanda bir hastane müjdesi verebileceklerine işaret etti.

Özel Haber: Aslı Akış

AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek Bolu’nun sağlık alanında sürdürülen ve planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunmuştu. Milletvekili Aydın, ilk atamada Bolu’ya mümkün olduğu kadar sağlık personeline destek geleceğini de dile getirdi.

 “İYİ BİR HABER VERECEĞİMİZİ İFADE EDELİM”

Gerekli görüşmelerin ve istişarelerin yapıldığını aktaran Milletvekili Aydın, proje imza aşamasına geldiğinde, gelişmeyi AK Parti İl Teşkilatı olarak duyuracaklarını belirtti. Aydın, “Sağlık Bakanımızla görüşmeler yaptık. Şunu gururla söylemek istiyorum, Sağlık Müdürlüğü nezdinde sağlık personelimiz; başhekiminden, hemşiresine, sağlık görevlisine herkes… Özellikle pandemi döneminde inanılmaz bir çaba sarf ettiler. Fiili çabalarının haricinde, plana projeye dönük de çalışmaları devam ediyor. Sağlık Müdürlüğümüzle görüşmeler yaptık, binalarımızla ilgili bir takım sıkıntılarımız var, bunları da biliyoruz. Bununla ilgili de Sağlık Bakanımız ile görüştük. Şu an netleşmek üzere, Sağlık Bakanımız ve Bakan Yardımcımızla, Sağlık Müdürümüz de görüştü. Biz de görüşmeler dâhil olduk. Yazısı çıksın öyle söyleyelim, yeri netleşsin öyle söyleyelim. Çok müjde demeyi sevmeyiz ama iyi bir haber vereceğimizi buradan ifade edelim” şeklinde konuştu.

“İLK ATAMADA SAĞLIK PERSONELİNE DESTEK OLUNACAK”

Bolu’nun sağlık hizmetleri noktasında Türkiye’deki yerini değerlendiren Aydın, kenttin doktor kadrosu noktasında önemli bir yerde olduğunu ve ilerleyen günlerde sayının artacağına dikkat çekerek, “Türkiye’deki doktor açısından, sisteme bakıldığı zaman en fazla doktor sayısı olan illerden biriyiz. Sıkıntı nereden kaynaklanıyor, biraz önce söylediğim sağlık personelimizin, doktorlarımızın çok iyi çalışmasından kaynaklanıyor. Böyleye hitap ettiğimiz için çok ciddi talep alıyoruz. Bu yönde bir sıkışma var. Eksik kalan bir iki doktorumuz var. Bu doktorları da Sağlık Bakanımıza istirhamımızı ilettik. Onlar da not aldılar. İlk atama döneminde mümkün olduğu kadar, sağlık personeline destek olunacak. Doktor açısından zaten sağlıkla ilgili bir personel alımı duyuruldu. Allah’ın izniyle bir eksiğimiz kalmayacak.  Ama hastane noktasında yazıya döküldüğü zaman vekilim ve il başkanımla beraber bir açıklama yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim