Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” programında Bolu’nun lezzetleri tanıtıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde tüm Türkiye’de başlatılan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Bolu’da da etkinlik düzenlendi. Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen programda Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, kurum müdürleri ve kent protokolü katıldı.

“İLETİŞİMİ YEMEK KÜLTÜRÜNDE GÖREBİLİRİZ”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu’nun yemek kültürüne dikkat çekerek, “Bolu’muzda sayısız farklı kültürler bir arada yaşamakta ve aynı atmosferi paylaşmaktadır. Kültürel çeşitliliğin her alanda hissedildiği coğrafyada, etnik kökenler arasındaki en güzel iletişimi yemek kültüründe görebilmemiz mümkündür. Milattan önceye kadar dayanan bir kültüre ev sahipliği yapan Bolu, geçen süreç içerisinde yemeklerin yanı sıra bir botanik bahçesini andıran, topraklarında yetişen birbirinden farklı otlar ve tarım ürünleriyle lezzet şölenini perçinlemeye davet etmektedir. Bolu için yemek bir yaşam tarzıdır. Lezzetlerin çeşitliliği bu topraklar üzerindeki yaşam biçiminde oldukça önemlidir” dedi.

“AŞÇILAR, TÜRK MUTFAĞI AKLA GELMEKTE”

Bolu’nun aşçılarının ününü hatırlatan ve düzenlenen programın bu ünü tanıtmak için gerekli olduğunu belirten Vali Kılıç, “Bolu denilince, Mengen denilince tabi ki hemen aşçılar, Türk mutfağı akla gelmekte. Osmanlı padişahlarımızın mutfaklarından daima Mengen’den aşçılarımız olmuştur. Yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mutfağında yine Bolu’dan, Mengen’den aşçılarımız olmuştur. Bu tarihi birikimi, kültürü geleceğe yansıtma anlamında bu birikim çok önemli. Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Türk mutfağı projesi başlatılmış, bunun da ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bugün burada, bir kez daha görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“RESTORANLARIN SAYISINI ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Vali Kılıç, kentte turizmin gelişmesi için çalışmaların devam edeceğinin mesajını vererek, “Bundan sonra her yıl Türk mutfağı programları gerçekleştirilecek. Bu kültürün daha da gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bolu mutfağını, kültürünü daha iyi duruma getirmek gerekmektedir. Özellikle Bolu’da iyi aşçılarımız var ama gelen turistleri ağırlayabileceğimiz restoranların sayısını daha da arttırmamız gerekiyor. Bu konuda daha gayret göstermemiz gerekiyor. Hep beraber hem nitelikli aşçı yetiştirmeye devam edeceğiz, yemek çeşitlerimizi arttıracağız, mevcut olanların da tanıtımını en üst seviyeye çıkartmaya çalışacağız. Bu Bolu’ya ekonomik anlamda, ülkemize de ekonomik anlamda da çok büyük katkılarda bulunacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından etkinliğe destek veren kurumlara onurluk takdim edilirken, eğitim alan öğrencilere sertifikaları verildi. Program yemek stantlarının ziyareti ve ikramın ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim