Yerli ve milli aşımızın Bolu’da uygulama alanları genişledi. TURKOVAC, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ardından 3 hastanede daha uygulanmaya başladı.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Gönüllü merkezlerinde yapılan çalışmaların ardından acil kullanım onayı alan yerli ve milli aşı TURKOVAC, 81 ilde uygulanmaya başladı. İlk olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlayan aşı alanı genişleyerek İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Gerede İlçe Devlet Hastanesi ve Mudurnu İlçe Devlet Hastanesi’nde de artık uygulanıyor.

UYGULANMAYA BAŞLADIĞINDAN BERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İlk olarak 7 Şubat 2022’de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlanan TURKOVAC aşısı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Halen randevu alarak aşı olan vatandaşlar, aşının yerli ve milli olmasına önem veriyor.

18 yaş üstü vatandaşlar MHRS web, MHRS mobil, Alo 182 ve e-nabız üzerinden randevu alarak, uygulama yapılan hastanelerin içindeki TURKOVAC aşı Merkezi’nde aşılarını yaptırabiliyor.

Editör: TE Bilisim