Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce ilimizde Demonstrasyon amaçlı ekimleri yapılan Buğday ve Patates ekili alanların tarla kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Taşoluk, Örencik, Alıçören köylerimizde yapılan Tarla Kontrollerinde Yemeklik Patatesin yerli çeşitlerin çiçeklenme başlangıcında olduğu ve Ekmeklik Buğdayın da olgunlaşma ve dane doldurma döneminde olduğu görüldü. Bitki gelişimleri fizyolojik olarak incelendiğinde bitki gelişimlerinin gayet güzel olduğu görüldü.

İlimizde Yerli ve Milli Buğday ve Patates çeşit denemeleri devam ederken; 2020 yılında ilimizde yaklaşık 10 Dekar alanda 2 çiftçi ile Yerli ve Milli Buğday çeşitlerinin yanı sıra 3 Dekar alanda da Yerli ve Milli Patates çeşitlerinin ekiminin gerçekleştirildi. Düzenli olarak Tarla Kontrolleri yapılıyor.

İlimiz, patates üretiminin ülkemizdeki lokomotif illerinden biri konumunda yer alırken; yemeklik patates olarak yaklaşık 50.000 bin Dekar alanda üretim yaparaka Patates üretimi için de uygun coğrafya, iklim ve toprak yapısına sahip başta gelen iller arasında.

Öte yandan ilimiz kurak alanlarında ağırlıklı olarak yetiştirilen hububatta ise yerli ve milli yeni çeşit demonstrasyonlar devam ediyor.

Ayrıca, Araştırma Enstitülerinden temin edilen 2 buğday tohumunun ekimi sonbaharda gerçekleştirilmişti.

Editör: TE Bilisim