Yeşilay tarafından 2011 yılından beri düzenli olarak yapılan Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nın bu yıl 11’ncisi düzenleniyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yarışmaya edebi ve görsel olmak üzere iki ayrı kategorideki eserleriyle katılabilecek. Türkiye’nin her ilinde belirlenen birincilere ise çeşitli ödüller verilecek.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl 11’ncisi düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'na başvurular başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yarışmaya görsel ya da edebi eserleriyle 31 Mart’a kadar başvurabilecek. Yarışma ile genç nesilleri sanatsal üretime teşvik etmek ve bu yolla bağımlılıklara ilişkin farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

 Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle düzenlenen yarışmaya; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri edebi ve görsel olmak üzere iki ayrı kategorideki eserleriyle katılabiliyor. Görsel kategoride afiş, resim, karikatür ve kısa video; edebi kategoride kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anı alanlarında üretilmiş bağımlılık konulu eserler yarışıyor. Başvurular 31 Mart’a kadar devam ediyor.

 “SAĞLIKLI YAŞAM BİLİNCİ KAZANDIRMANIN ETKİSİNE İNANIYORUZ”

Konu ile ilgili bilgi veren Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadelenin ilk adımını bilinçlendirme olarak görüyoruz. Gelecek nesillere küçük yaşlardan itibaren sağlıklı yaşam bilinci kazandırmanın etkisine inanıyoruz. Çocukların ve gençlerin sanatsal üretime teşvik edilmelerinin, yetenekleri doğrultusunda ilgi alanları edinmelerinin de bağımlılıklardan uzak durmalarına önemli katkı sağladığını gözlemliyoruz” diyerek çocuk ve gençleri yarışmaya katılmaya davet etti.

 GEÇEN YIL 538 BİN 633 ESER BAŞVURMUŞTU

Bir önceki yıl rekor düzeyde ilgi gören yarışmaya öğrenciler afiş, resim, karikatür ve kısa videoların dâhil olduğu görsel kategorisinde 355 bin 366 ve kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anıların dâhil olduğu edebi kategorisinde 183 bin 267 eser olmak üzere toplam 538 bin 633 eser başvurmuştu.

TOPLAMDA 594 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK

Her ilde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride belirlenen birinciler 1.000 TL ile ödüllendirilecek. İl düzeyinde dereceye girmeye hak kazanan 486 öğrenci arasından ise her düzey ve kategoriden ülke çapındaki şampiyonlar belirlenecek. Kategori birincileri 10 bin TL, ikincileri 5 bin TL, üçüncüleri 3 bin TL ödülün sahibi olacak. Yeşilay’ın Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nda bu yıl öğrenciler toplamda 594 bin TL ödül alacak.

Öğrenciler, başvuru ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma kılavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Editör: TE Bilisim