Bolu Valiliğinin himayesinde ve koordinesinde, Kızılay Bolu Şubesi ve iş insanlarının işbirliği ile Ramazan Ayında 600 muhtaç vatandaşa ulaştırılmak üzere iftar yemeği yapılan Turizm Otelcilik Okulu’na giden Bolu Valisi Ahmet Ümit, çalışmaları yerinde inceledi, ilgililerden bilgi aldı.

Haber: Aslı Akış

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile yemeklerin yapıldığı mutfağı ziyaret eden Vali Ümit burada çalışanlarla sohbet ederek onlara çok önemli bir iş yaptıklarını söyleyerek yardımları için teşekkür etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bizim millet olarak inancımızda, kültürümüzde, geleneklerimizde çok müstesna yeri olan; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olarak inandığımız Mübarek Ramazan ayını 24 Nisan'dan itibaren idrak etmiş durumdayız. 24 Nisan'dan itibaren de Ramazan ile ilgili programlar başladı. O programlardan birini burada ziyaret edip yerinde görme imkânı sağladık. Ramazan Ayının milletimiz için fevkalade geniş bir yeri ve anlamı var ama ne yazık ki 22 Mart'tan bu yana da ülkemizde ve aynı zamanda Bolu'da pandemi ile mücadele ediyoruz. Her yıl yapılan ramazan faaliyetleri bu yıl virüsle mücadele kurallarına endeksli olarak yürütülecek.” şeklinde konuştu

“ŞUAN GALİP DURUMDAYIZ”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Allah'a şükür ülkemiz genelinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da ifade ettiği gibi bu virüsü büyük oranda kontrol altına almış durumdayız. Bu mücadelede başarılı olduk. Bolu'da da aynı şekilde iyi gittiğini daha önce de ifade etmiştim.  Hiçbir yerde karantina altına alınmış bölge yok ama tedbirlere karantinadaymışız gibi gayret ediyoruz. Mümkün olduğu kadar en üst seviyede bir süre daha bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Sonuçlarını da alıyoruz. Korona ile mücadele noktasında ülkemiz ve ülkemiz için de ilimiz gayet iyi gidiyor. Güvenlik kuvvetlerimize tedbirlerin uygulanması için çok gayret ettikleri için diğer ilgili kuruluşlara hem duyurulmasını hem uygulanmasını sağladıkları için ama en önemlisi vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü vatandaşlarımız bu kuralların ciddiyetinin ve ehemmiyetin farkına vardı. Ciddi oranda tedbirler uygulandı. Maç oynamaya devam ediyor. Maçta galip durumdayız ama en küçük ihmal tekrar mağlup duruma geçmemize neden olabilir. Galip iken mağlup duruma düşmememiz gerekiyor. Bu nedenle tedbirlere uyumaya devam edelim” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim