Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Milyonlarca kişi Kabine toplantısında alınacak kararları bekliyordu. Yurt genelinde alınacak yeni koronavirüs tedbirleri ile ilgili Kabine toplantısından yeni kararlar çıktı. Kameralar karşısında geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan alınacak yeni önlemleri ve yasaklar ile ilgili son kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içi ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ne kadar süreceği ve yılbaşında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını kamuoyu ile paylaşarak; “Sokağa çıkma sınırlaması, 31 Aralık Perşembe saat 21’den 4 Ocak saat 5’e kadar kesintisiz uygulanacaktır” dedi.

Erdoğan; “Kamuya ait okul öncesi kurumları ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malüllüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlanması sağlanacaktır. Aileleri maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisi, çocuklarına eğitimden fatura ödemelerine kadar pek çok imkana kavuşacaktır.

Cumhurbaşkanı olarak salgın sürecinin yönetiminde görev alan kurumlarımızın tüm çalışmalarını anlık olarak takip ediyorum. İhtiyaç duyulacak sıkılaştırma veya normalleşme adımlarını istediğimiz zaman atma imkanına sahibiz. Dünyanın çoğunun bizden daha kötü durumda olması Türkiye'nin salgınla mücadelede ileride olduğunun işaretidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim