Haber: Ahmet İshak Gülen 

Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından her ay organize edilen muhtarlar toplantısı Kuruçay sosyal tesisi açılışının ardından gerçekleştirildi. Toplantıda, bizim mahalle etkinliklerinin 1. yılı kutlandı ve çalışanlara plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından katılımcılara organ bağışı, Bolu Belediyesi Temiz Su Arıtma Tesisi ve İş Sağlığı ve Güvenliği konularında sunumlar yapıldı.

Bolu Belediyesi tarafından her ay organize edilen muhtarlar toplantısı Kuruçay mahallesinde açılışı yapılan sosyal tesis binasında gerçekleştirildi. Muhtarlar toplantısı Bizim Mahalle etkinliğinin 1. yaş kutlaması ile başladı. Pasta kesimi ve plaket takdimi ardından toplantı sunumlar ile başladı. Plaket takdiminin ardından katılımcılara organ bağışı, Bolu Belediyesi Temiz Su Arıtma Tesisi ve İş Sağlığı ve Güvenliği konularında sunumlar yapıldı. Sunumların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler vererek soruları yanıtladı.

YILMAZ’DAN DÜZCE’YE TAŞ

Yılmaz, çöplük ve çöplük etrafına kurulan tesisler ile alakalı bilgiler verirken tesisleşmeye 12 yıl önce devletin verdiği 900 bin TL destek ile başladıklarını ve o dönem Düzce’nin ise 2,5 milyon TL destek almasına rağmen halen tesisinin olmadığını vurguladı. Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti, “Hiç sevmedikleri veya hiç kimsenin sevmediği gitmediği yer çöplüktür. Çöplük deyince, adı bile çok hoş değildir. Şu an çöplüğümüz önce modern bir depolama tesisine kavuştu. Hala işletme sıkıntılarımız olsa da bazı eksikliklerimiz var. Bolu büyüklüğündeki Belediye çöplüğümüzde çok ciddi tesislerimiz var. Elektrik üretme tesisimiz var, il bazında Türkiye’de ilktir il bazındaki Belediyelerde. Birinci Gaziantep’tir, ikinci bizizdir. Hemen onun yanında tıbbi sterilizasyon merkezimiz var. Onun yanında geri dönüşüm tesisimiz var ki, ekonomiye çöpten geriye kazandığımız şeyleri aktarıyoruz. Onun yanında ise, kırma-eleme sistemimiz vardır. Çok kaliteli malzeme üretiyoruz. Dün yol yapımında dolgu olarak kullanılan malzemeyi biz biraz daha kaliteli malzeme olarak üretiyoruz. Onun karşısında ise, Türkiye’nin önemli hayvan hastanelerinden bir tanesi var. Her türlü hayvana tıbbi müdahale yapacağımız bir tesisimiz var. Bakanlık verilerine göre en fazla hayvan aşılayan il Bolu olduğunu da öğrendik. Onun karşılığında biz onlardan para alıyoruz. Yanında Veteriner İşleri Müdürlüğümüz var. Yanına bir de Temizlik İşleri Müdürlüğümüz geliyor. Çöplük herkesin hoşlanmadığı bir alandan böyle bir alana dönüşüyor.  İnşallah bunlar yapıldıktan sonra çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra burası farklı hale dönüşecek. Şuan becerebilirsek, üzerinden çalışıyoruz. Yakarak çöplerden bertaraf tesisini kurma konusunda artık anlaşma aşamasına doğru gidiyoruz. Eğer onun bitirebilirsek, Türkiye’de ilk defa çöpü yakarak bertaraf eden il, ilk biz olacağız. Eğer bunu başarabilirsek, artık çöple ilgili dert, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde nasılsa o şekilde çözmüş olacağız. Bir kıyaslama yapacak olursak, ilk Belediye Başkanı olduğumuzda katı atık depolama tesisi ile ilgili hükümet veriyordu. 900 Bin TL bize destek verdiler. Düzce 2,5 Milyon TL destek almış, helal olsun. Biz 900 Bin TL destekle ilk depolama tesisimizi yaptık. Şuanda elektrik ürettiğimiz tesis o tesis. Biz bu tesisi yapalı 12 yıl falan olmuştur. Düzce’nin halen daha böyle bir tesise sahip olmadığını söylersem yanlış olmaz. Bolu’nun neleri yaptığını bilesiniz anlamında söylüyorum. Biz yaptıktan sonra diğerleri de yapmaya başlayacak.”

“BOLU’DAKİ ASFALT ATMA GÜCÜMÜZ 3 MİSLİ ARTACAK”

“Bu iyiliklerin yanında birde eksik tarafımızı söyleyeyim. Ramazan Bayramı’ndan sonra biz yağmurlardan dolayı asfalt yapmakta zorlandık. Tam asfalt yapmaya başladık, asfalt atacağımız mahallelimizi tam hazırlayamadığımız için asfalta ara verdik. Bu boşlukta hem izcilik kampının asfaltını bitirdik hem de şu anda Dörtdivan’dan Kartalkaya’ya giden yolun asfaltını bitiriyoruz. Bolu’ya atmamız gereken asfaltı daha sonra atmamız gereken yerlere öncelikle Bolu’daki altyapıyı hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Yarın itibariyle Bolu’daki asfalt atma gücümüz 3 misli artacak. Şuan Karadere Caddesi’ni asfaltlıyoruz. Günde 2000 tonun altına düşmemek niyetindeyiz. Günde 2000 ton asfalt üretip, serebilmek ve bunun sürekli yapabilmek öyle her babayiğidin harcı değil. Biz şuan Dörtdivan-Kartalkaya yolu üzerinde günde 2000 tonun üzerine çıktık. Günde 3045 ton attığımızda oldu. Bolu Belediyesi’nin iş yapma gücü çok yüksek. Onun Bolu Belediyesi’nin geldiği bu konumda dolayı herkesin mutluluk duyması lazım. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde bunu yavaş yavaş herkes hissedecek.”

“YIL SONUNA KADAR ASFALT İŞİNİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”

“En büyük sıkıntımız kamyon sıkıntısı. Hem altyapıyı hazırlamak için hem de asfaltı taşımak için kamyona ihtiyacımız var. Uzak bölgelerde çalıştığımız için kamyon çok gerekiyordu. Şehir içinde çalıştığımız için kamyon sayısı biraz azalacak ama diğer işlerimizi de yaptığımız zaman çok fazla kamyona ihtiyacımız var. Kamyon ihalelerini de doğru düzgün yapamadığımız için kamyon tedariki yapmak zorunda olan müteahhitler yeterli kamyonu bize sağlayamıyorlar. Sözleşmelerde hatalarımız olmuş. İnşallah önümüzdeki süreçte bu açıklarımızı kapatırsak daha iyi olacak. Ama şu sözümüzün arkasındayız. Yıl sonuna kadar yeni mahalle olmayan bölgelerin tamamının asfalt işini bitirmek istiyoruz. Ama geciktik, siz gecikmenin farkında değilsiniz belki ama bu bizim kendi iç dinamiklerimizin sıkıntısı dolayısıyla gecikti. Ama bunları telafi etme konusunda yoğun bir gayret içindeyiz. Bu konuda da bize destek verin, yardımcı olun. Bir de hatalı iş yapmamızın önüne geçin. Her geçen gün çok daha iyi bir Bolu’ya gideceğimizi bilesiniz diyorum.”

Editör: TE Bilisim