Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, çocuğunun üzerine kayıtlı olan tavuk kümesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “2 yıl ödemesiz 9 yıl ödemeli kredi ile oluşturulmuş, Necip Çarıkcı ve Beypiliç’in kefil olduğu bir kümes. Net, temiz ilişkilerim olmasına rağmen sanki malı götürmüşüm gibi algılatanlar var!” ifadelerine yer verdi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kimseye minnet etmedim ama bu kadar ne ve temiz ilişkilerim olmasına rağmen sanki malı alıp götürmüş gibi algılayan ve algılatanlar var diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

BOLPARSAN’DAN AYRILMAK ZORUNDA KALDIM”

“Bir örnek vermek gerekirse, Bolparsan diye bir şirketi biz 25 yıl önce kurmuşuz 5 kişi. Şu an sayısı 15 ortağa çıktı. Sırf ben belediye başkanı olduğum için geçmişte kredileri bunlar kullanıyor dediler mi? Bunlar yayınlandı mı? Bunun için ben o şirketteki hisselerimi geçici süre devretmek zorunda kalmıştım. Neden? Şirket zarar görmesin diye. Ben oradaki ortaklardan biriydim. Şu an 25 yıldır devam eden bir şirket, 300’ün üzerinde adam çalıştıran bir şirket haline dönüştü. İlk dönemlerde devlet bankalarından hiç kredi almadık.

“9 MİLYONULUK KREDİYİ BOLPARSAN ALDI DEDİLER”

Ama o günkü siyasiler ne dedi? 10 milyon kredi çıktı dediler, bunun 9 milyonunu Bolparsan aldı, 1 milyonu da Muzaffer Zengin aldı siz ne aldınız diyerek sanayide tek tek dolaştılar, yani iftira attılar, yani yalan söylediler. Ama biz o zaman Türk bankalarının hiçbirinden kredi almadık. Almadık derken de, bize kredi vermedikleri için almadık. Biz, tamamen Arap yatırım finans sisteminden aldık, Türk bankaları vermediği için oralardan aldık. Allah’tan almamışız, alsaydık bizi tefe koyacaklardı.

“NECİP ÇARIKCI KEFİL OLDU”

Şu anda da Alaaddin Yılmaz’ın çocukları kümes yapıyor dediler. Devlet kredi çıkarttı iki yıl ödemesiz, sanırım 9 yıl ödemeli, faizinin de yarısın ben ödeyeceğim dedi, ben de bunu çocuklarıma iş kurabilmek için alabilir miyim? dedim. Sağ olsun Necip Çarıkcı kefil oldu. Tavuk çiftliği oluşturduk. Devlet böyle bir krediyi herkese veriyor. Ben de bu krediden yararlandım, kefil de Necip Çarıkcı’dır. Şu an ödemeleri devam ediyor, ne zaman biter? Ben bilmiyorum. Ödeyemezlerse, kümesler Necip’in. Kimseye minnet etmedim. Sonra da başka yerlerde tamamen devlet ödüyor kredinin %70 – 80’ini. İlk defa 500 binlik bir kredi daha çıktı. Acaba 500 binlik krediyi de hibe olduğu için cazip geldi alabilir miyiz dedik. Onun için de Necip’in gücü ikinci sefere yetmedi olamıyordu, çünkü o da yatırıma girmişti. Orada Beypiliç ben olabilirim dedi. Onun sayesinde o krediyi de aldık kümes yaptık. Borcu belki 17 yılda ödeyecek onu bilemem. Ama bu kadar net temiz ilişkilerim olmasına rağmen bile sanki alıp malı götürmüş gibi algılayan ve algılatanlara karşı da cumhurbaşkanının bu ifadeleri son derece tam yerindedir.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim