Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde “Yetenek Her Yerde” sloganıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen  Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bektaş,  yoğun bir katılım ile gerçekleşen fuarın amacına ulaştığını kaydetti.

Özel Haber: Aslı Akış- Burhan Yeşiltaş- Yasin Celal Torun

“Bölge Temsilcisi Üniversite” olarak BATIKAF’a ev sahipliği yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi başta olmak üzere 16 paydaş üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının iş birliğinde gerçekleştirilen fuarda yer alan; Adalet Bakanlığı, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Bolu Adliyesi standına ve kurgusal duruşma etkinliğine ilk gün protokol ve katılımcılardan yoğun ilgi oldu.

Stantta öğrencilerin hakim ve savcı olmak ile ilgili sorularını yanıtladıklarını belirten Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Hâkim cumhuriyet savcılığına giriş ve kariyer süreci ile adliyede iş imkanları ve çalışma şartlarına dair de panelde öğrenciler ile bir araya geldi.

HAKİM VE SAVCI OLMANIN MESLEKİ KOŞULLARI ANLATILDI

Başsavcı Ahmet Bektaş, kariyer fuarında Bolu Adliyesi, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hazır bulunduklarının altını çizerek; “İki gündür Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisinin öncülüğünde tertip edilen yetenek her yerde temalı kariyer fuarında bizde adalet bakanlığı Bolu Adliyesi ve Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hazır bulunduk.  Bolu adliyesi ve iş yurtlarımıza ait stantlarımızda mesleğimiz ile ilgili adliyede çalışma koşulları, diğer görev ifa eden arkadaşlarımızın çalışma koşulları, hakim savcılığın ne olduğunu, bu mesleğe giriş süreciyle ilgili bilgiler verdik. Görevli arkadaşlarımız bu konuları iki boyunca dile getirdiler.” şeklinde konuştu.

“HAKİM VE SAVCI OLMAK İSTEYEN GENCİMİZ ÇOK FAZLA”

300'ün üzerinde standın yer bulduğu fuarda stantlarının yoğun ilgi gördüğüne şahitlik eden Bektaş; “Katılımcılara duruşma ortamının nasıl geçtiğini, daha sağlıklı ve yerinde uygulamalı görmeleri için fuarın ilk günü kurgusal duruşma yaptık. Yoğun bir katılım oldu. Çok güzel geçti. Son olarak Hâkim cumhuriyet savcılığına giriş ve kariyer süreci ile adliyede iş imkanları ve çalışma şartlarıyla ilgili panele dair de bilgiler vereceğiz.  Tüm stantlar ilgi gördü ama bende şahit oldum bizim standımız çok daha ilgi gördü. Hakim, savcılık medyada güncel konularda yer aldığı için ön planda oldu. Gördüğüm kadarıyla gençler özellikle hukuk fakültesinde okuyan öğrenciler hakimlik ve savcılığa nasıl girebilecekleri ile ilgili sorular yönelttiler. Tabi bir de genel hayata dair hakim ve savcılığın zor mu kolay mı olduğunun yanı sıra geliri ile ilgili sorular sordular.  Ama şu gördüm gerçekten gençler meraklı ve özellikle hakim savcılığa iste ve talep var” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL BİR ORGANİZASYONA ŞAHİT OLDUK”

Ahmet Bektaş, Batı Karadeniz Fuarının amacına ulaştığını da vurgulayarak, memnuniyetini dile getirdi. Bektaş;  “Fuar kesinlikle amacına ulaştı. Katılım çok yoğun gerçekleşti. 30-40 bin kişiden bahsediliyor. Bizde şahit olduk iki gündür. Güzel bir organizasyon. Hava koşullarının daha iyi olduğu bir dönemde açık havada ve kamunun, vatandaşların daha rahat ulaşım sağlayabileceği şehre yakın yerde bu tür fuarlar olursa amacın daha hasıl olacağını düşünüyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim