Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bayram tatilinde Bolu’nun doğa harikaları Abant, Gölcük ve Yedigöller’de yoğunluk oluştuğunu söyledi.

Buradaki yoğunluğa azaltmak için 15 kilometre uzaklıktaki Seben Gölü’nün de iyi bir alternatif olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, gölün tanıtımı için tabelalarla gelen ziyaretçileri yönlendirmek için çalışma yapılacağını kaydetti.

MEHMET FATİH YALINIZ

Gölcük, Abant ve Yedigöller’in yanı sıra Bolu’nun sahip olduğu diğer tabiat varlıklarının da tanıtımının yapılması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun her tarafının cennet parçası olduğunu ifade etti. Başkan Yılmaz, “Bolu turizm kenti olacak. Bayram arasında Gölcük’e ve Abant’a gelen insan selini görünce şaşırdım. İnanılmaz bir yoğunluk var. Bir Gölcük ve Abant’ın kaldıramayacağı bir yoğunluk gelmiş. Bizim bunlara çözüm aramamız, buraları rahatlatmamız gerekiyor.

İnşallah önümüzdeki süreçte, Gölcük’ün üzerinde bir tabela yazacağız. 15 km. uzaklıkta Seben Gölü diyeceğiz ki oradaki yoğunluğu gören insan beklemeden oraya gitsin. Bolu’nun bir başka bir bölgesinin tanıtımını sağlayalım. Bolu yapı itibariyle, doğa harikası bir yer. Biz onun için tabiatın kalbi diyoruz. Vatandaşın kafasında bir Abant, Gölcük, Yedigöller varsa bir oraya geliyor. Bolu’nun her tarafının bir cennet parçası olduğunu da Türk insanına göstermemiz lazım. Bu yoğun gelişlerde onları doğru yere yönlendirerek Bolu’nun iyi tanınmasına vesile olmamız lazım. Bu çalışmalar eksikliklerimizi gösteriyor. Onun için Bolu’da yaşayan herkesin, Bolu’yu sahiplenmesini, Bolu’yu geleceğe taşıma konusunda elini taşın altına koymasını arzu ediyorum.” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim