Sivil kıyafetle otobüs ve minibüslerde seyahat eden Bolu İl Jandarma Trafik ekipleri, kurul ihlali yaptığını tespit ettiği sürücülere ceza işlemi uyguluyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce, yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik, sivil kıyafetli ve yolcu olarak seyahat eden jandarma trafik personelli tarafından denetim yapılıyor. Denetimler esnasında aracında jandarma personelinin olduğundan habersiz şekilde, sürüş sırasında telefonuyla ilgilenen sürücülere cezai işlem uygulandı.

Ayrıca, yolcu otobüsü ekipler tarafından kontrol noktasında durdurularak, otobüs içindeki sivil personel tarafından hem yolculara hem de şoföre bilgilendirme yapılıyor.

Çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada, “Bolu İl Jandarma Komutanlığınca trafik hizmetlerini yürüten personel ve kullanımına verilen malzemeler en etkin biçimde kullanılarak “Trafik Güvenliği Eylem Planı” kapsamında “Trafikte 1 Can Kaybı Bile Fazladır” düşüncesi ile ilimizde can kayıplarını ve yaralanmalarını en aza indirmek için her türlü tedbiri alarak gayretlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda sivil otobüs denetimi başta olmak üzere her türlü denetim ve bilgilendirme faaliyetleri arttırılarak yapılmaya devam edilecektir” ifadeleri de kullanıldı.

 

Editör: TE Bilisim