Mengen’de 4. kez gerçekleştirilen Yöresel Giyim Kültür Şenliği etkinlikleri coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Törene Mengen Kaymakamı Betül Büyükkılıç, Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın, Mengen İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Talha Sağlam, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mahmut Demir, yöresel giysilerini giyerek kültürün devamına destek verip alanı şenlendiren ve eğlenmek için gelen vatandaşlar katıldı.

Bolu'nun Mengen ilçesinin Pazarköy köyünde yöresel giyim kuşamın tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Yöresel Giyim Kültür Şenliği'nin dördüncüsü yapıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nın 3. gününe denk gelen şenlik yöresel davul klarnet ekibinin müziği eşliğinde Dörtyol Mevkiinde toplanılması ile başladı. akabinde sivil kortej havuzlu kahve önüne kadar oyunlar oynayarak yürüdü.  Havuzlu kahve önünde yöresel oyunlar oynandı. Ardından araçlarla Pazarköy’e hareket edildi.

Türkiye'de ilk ve tek olan ve Mengen ilçesi Pazarköy köyü köy meydanında yapılan şenliğe katılmak için vatandaşlar araçlarıyla alana geldi.

Yöresel Giyim Şenliği fikrini benimseyerek ilk şenliği düzenlenmesinde büyük emeği olan Mengen sevdalısı merhum fotoğraf sanatçısı Hüseyin Varlık ve yöreye hizmet eden ebediyete göç edenler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Şenlik alanında toplanan kalabalık katılımcılar burada yapılan konuşmalar ve yerel sanatçıların sunduğu şarkı ve türküleri dinlediler.

 

MENGEN, GÖKÇESU, PAZARKÖY KAYNAŞTI

  1. Yöresel Giyim Şenliğinde Gökçesu ve köylerinden yöreye has giyim ile katılan yüzlerce kişi birbirleri ile kaynaştı. Pandemi kurallarına göre yapılan şenlikte maske ve mesafe kuralları gözetilerek yapılan etkinliklerde gün boyu devam etti.

SAĞLIK PERSONELİNE PLAKET, GÜVENLİK PERSONELİNE TEŞEKKÜR

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Mengen'de de Koronavirüs salgınına karşı yoğun çaba harcayan Mengen Dr. Mustafa Körpeoğlu Devlet Hastanesi personeli için plaket verildi. Ayrıca hem şenlik alanında hem de genel anlamda emniyet ve güvenlik sağladıkları için Mengen Emniyet ve Mengen İlçe Jandarma çalışanlarına da teşekkür edildi.

BÜYÜKKILIÇ'A TELLİ POĞ HEDİYE EDİLDİ

Görev süresi yakında bitecek olan Mengen İlçe Kaymakamı Betül Büyükkılıç'a Şenlik Komitesi tarafından telli poğ hediye edildi. Büyükkılıç giyim kültürümüzün bir parçası olan hediyeyi beğeniyle taktı ve boynundan çıkarmadı.

TEMSİLİ YÖRESEL NİŞAN TÖRENİ YAPILDI

Yöre sanatçılarının da sahne aldığı programda yöremize has kültürlerden biri olan ve “nişan merasimi” canlandırıldı.

Temsili nişan töreninin ardından yöresel sanatçıların eğlencesine devam edildi. Katılımcılara yemek ikramı da yapılan 4. Mengen Yöresel Giyim Şenliğimizde davul klarnet ve köçekli yöresel ekiplerle birlikte eğlence devam etti.

Editör: TE Bilisim