Yorglass, tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Koronavirüs Covid-19’a karşı Bolu tesisinde önlemler aldı. 400’den fazla çalışanın bulunduğu ve Covid-19’a karşı birçok önlemin alındığı Yorglass Beyaz Eşya Bolu İşletmesi’nde, hamile ve kronik hastalara evden çalışma ya da izin imkanı tanınıyor.

Yorglass’ın Beyaz Eşya Bolu İşletmesi, toplam 40 bin metrekarelik bir alanda faaliyetlerini sürdürüyor. 400’den fazla çalışanın bulunduğu Yorglass Beyaz Eşya Bolu İşletmesi bütün dünyayı etkileyen Yeni Koronavirüs Covid-19’a karşı aldığı önlemlerle sektördeki farkını bir kez daha ortaya koydu.

Aldıkları tedbirler hakkında konuşan Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, “Yorglass olarak Türkiye’deki 5 üretim tesisimizle birlikte salgınla ilgili olarak haftalar önce broşürler, yönergeler, acil durum eylem planları ve alınması gereken tedbirleri çok hızlı bir şekilde yerine getirdik” dedi.

Hamile ve kronik hastalara evden çalışma kolaylığı 

Tüm yurtiçi ve yurtdışı gezi ve toplantıları iptal ettiklerine değinen Yorgancılar, sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye’deki tüm işletmelerimizdeki çalışanlarımızın ve toplum sağlığını dikkate alarak son derece hızlı bir şekilde bazı tedbirler aldık. Hamile ve kronik hastalığı olan arkadaşlarımızın evden çalışmalarına ya da izne çıkmalarına olanak tanıdık. Ofislerimizi, üretim alanlarımızı ve iklimlendirme cihazlarımızın dezenfeksiyon sıklığını artırdık ve bu dezenfeksiyonları alanında uzman kişiler tarafından yapılmasını sağladık. Bu dönemde tüm iç ve dış eğitimlerimizi erteleme kararı aldık. Çalışanlarımız dahil olmak üzere tesislere girişleri ateş ölçerlerle kontrol ettikten sonra yaptık. Toplantılarımızı online hale getirdik. Tüm bu önlemlerin yanı sıra servislerde tek kişilik oturma düzenine geçtik.  Tüm çalışanlarımıza maske ve eldiven dağıttık ve gün içinde sıkça temas edilen noktalara olan temasları azalttık. Temas edilmesi zorunlu olan alanların dezenfeksiyon sıklığını artırdık” şeklinde konuştu.

“Çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığı bizim için önemli”

Bolu’daki tesislerinde sosyal mesafe kuralını hatırlatmak için zeminlere “sosyal mesafeni koru, sen değerlisin!“ sloganlarının yer aldığı uyarılar yerleştirdiklerine değinen Yorgancılar, çalışanlarına motivasyonu arttırıcı hediyeler verdiklerini de sözlerine ekledi. Yorgancılar, şöyle devam etti, “Çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlıkları bizim için önemli. Çalışanlarımız yemeklerini sağlıklı bir şekilde yiyebilmeleri için, yemekhanede açık salata barları kaldırdık, ürünlerin kapalı bir şekilde servis etmeye başladık, çatal ve bıçağın el değmeden paketlemesini sağladık. Tüm bardak, tabak ve tepsi gibi malzemeleri tek kullanımlık olarak tedarik ettik. Yemeklere kalabalık gruplar halinde çıkılmamasını ve çapraz oturma düzenine geçilmesini sağladık. Bu sayede sosyal mesafeyi de olabildiğince hatırlatmaya çalıştık.”

Çalışanların bağışıklığını güçlendirmek için menüler yenilendi

Önce çalışan sağlığı misyonu ile hareket ettiklerini belirten Yorgancılar, “Çalışanların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için menümüzde de değişiklikler yaptık. Menümüze günlük olarak mevsim meyvelerini eskiye nazaran daha da arttırdık. İş yeri hekimimiz tüm çalışanlarımızı Covid-19 kapsamında muayene etti ve salgın hakkında bilgilendirdi. İşletmede sağladığımız önlemlerin etkili olabilmesi için çalışanlar dışında dışarıdan ziyaretçi kabul edilmemesi kararı aldık. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışından gelen kargoları da bu kapsamda 3 gün boyunca karantina altına alıyoruz” dedi. Alınan tüm bu önlemleri yakından takip eden Bolu İşletmesi Fabrika Müdürü Sn. Serkan Süzgen ise fabrika üst yönetiminin, çalışan temsilcilerinin, işyeri hekimlerinin ve ilgili uzmanların yer aldığı bir durum değerlendirme kurulu kurduklarını ifade etti. Bu takipler neticesinde alınması gereken aksiyonları hızla aldıklarını ve bu önlemlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim