İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, geçtiğimiz aylarda yıkılan, kent merkezindeki sinema binasının yerine yapılacak olan proje ile ilgili bilgiler verdi. Yüceer, projenin ruhsat alma aşamasına geldiğini söyledi.

Küçük kaplıca ile ilgili de konuşan Yaşar Yüceer, bölgede 400 lt/sn’lik bir su kapasitesi bulunduğunu, bölgede yapılacak bir proje için ihale öncesi çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti.

 

MEHMET FATİH YALINIZ

 

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu için önem taşıyan iki proje ile ilgili bilgiler verdi. Yüceer, ilk olarak kent merkezinde inşa edilecek olan bina ile ilgili konuştu. Binanın ruhsat aşamasına geldiğini ifade eden Yüceer, “Sinema binası Bolu kamuoyunun yakından takip ettiği bir konu. Bolu’nun bir projesidir. Bununla ilgili sona geldik. Önümüzdeki hafta başında projenin her şeyi ile birlikte hazır olacağı ifade edildi. Proje hazırlandıktan sonra da biz bunun hemen kısa süre içinde ruhsat aşamasına geleceğiz. Ruhsat da alındıktan sonra binayı ihale edip yaptıracağız. Proje bitme aşamasına geldiğinde de kamuoyu ile tekrardan paylaşacağız.” diye konuştu.

 

“Küçük kaplıcada ihale öncesi son noktaya gelindi”

Küçük kaplıcada yapılacak bir proje için ihale öncesi son aşamaya gelindiğini söyleyen Yaşar Yüceer, bölgede 400 lt/sn’lik bir kapasite bulunduğunu ve bu kapasiteyi değerlendirmek için hesaplamalara göre 20 – 25 milyon dolarlık bir yatırım gerektiğini ifade etti. Yüceer, “Yaklaşık 30 yıl önce Bolu İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Bolu Öztur şirketinin bünyesinde küçük kaplıca. Orada biz de yönetim kurulundayız. Sayın Valimiz de yönetim kurulunun başkanı. Dolayısıyla bu küçük kaplıcada ve Karacasu’da bizim ne kadar termal su kapasitemiz var? Bunun değerlendirilmesi sonucu litre/sn. olarak 400 lt/sn’lik bir su kapasitemiz var orada. Biz onu yeni kuyularla belirledik. Orada su kapasitemizin olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Orada 120 dönümlük bir arazisi vardı İl Özel İdaresinin, bura ile ilgili ihale yapıldı. Bir otelin yap işlet devret modeli ile temeli atıldı, inşallah kısa bir süre içinde orası bitecek. Bir taraftan da küçük kaplıca adı altında kamuoyunun bildiği yaklaşık 22 dönümlük bir arazi üzerinde küçük kaplıca, otel ve dubleks binalarımız var orada. Bura ile ilgili de biz çalışmalar yaptık. Şu anda, belli bir noktaya getirdik. Burası ile ilgili de çok büyük bir yatırım gerekiyor. Günümüzün geldiği şartlar dahilinde, ufku geniş, büyük hedefler doğrultusunda düşünerek, 20 – 25 milyon dolar civarında bir yatırım gerektiren bir proje bu bizim hesaplamalarımıza göre. Burada da yap işlet devret modeli ile böyle bir ihale yapma düşüncesindeyiz, böyle bir kararımız var. Bununla ilgili de ihale öncesindeki çalışmalarımız son noktaya getirildi. Önümüzdeki süreç içinde uygun bir ortamda bunu da kamuoyu ile paylaşarak projeyi başlatmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim