Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce maddi durumu iyi olmayan, eski hükümlülerin ve denetimli serbestlik yükümlülerinin ailelerine giysi yardımı yapıldı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören ile eski hükümlüler ile haklarında denetimli serbestlik kararı verilen şüpheli, yükümlü ve hükümlülerin ailelerine giysi yardımı yapıldı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, ekonomik desteğe ihtiyacı olan 60 yükümlü/hükümlülerin ailelerine, hayırsever kişi ve kişiler aracılığı ile temin edilen yardım malzemelerinin ulaştırıldığını belirtti.

“İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR”

Adalet Sarayı toplantı salonunda Covid-19 tedbirleri gözetilerek düzenlenen törende konuşan Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Denetimli Serbestlik sistemi hakkında bilgi vererek, “'Denetimli serbestlik sistemi;  haklarında denetimli serbestlik kararı verilen şüpheli, yükümlü ve hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi ve topluma kazandırılmaları amacıyla iş ve meslek edinmelerine, mağdurların ise suç nedeniyle karşılaştıkları sosyo-ekonomik sorunlarının etki ve sonuçlarının azaltılmasına yönelik iyileştirme çalışmaları yapmaktadır.

Ceza infaz kurumundan salıverenlerin aileleri ve sosyal çevreleriyle oluşabilecek psiko-sosyal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, sosyo-ekonomik desteğe ihtiyaç duymaları halinde kamu kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının bünyesinde barındırdıkları hizmetlerden faydalanarak maddi durumu iyi olmayanlara da ayni yardım desteği sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

“60 AİLEYE YARDIM MALZEMESİ ULAŞTIRILDI”

Bektaş, yükümlü/hükümlünün sosyalleşmesinin teşvik edilmesi ve yeniden suç işlemesini engelleyici etkenlerin güçlendirilmesi adına çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, “Denetimli serbestlik kapsamında yapılan eğitim iyileştirme çalışmaları ile yükümlü/hükümlünün sosyalleşmesinin teşvik edilmesi ve yeniden suç işlemesini engelleyici etkenlerin güçlendirilmesi, yükümlü/hükümlünün üretken, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan ve yaşam biçimine uyumunun kolaylaştırılması, toplumu ve hükümlünün suça karşı korunması amaçlanmaktadır. Sosyal devlet olma ilkesi kapsamında hayırsever kişi ve kişiler aracılığı ile temin edilen yardım malzemeleri 60 aileye ulaştırıldı” diye konuştu.

Bu tür faaliyetlerin devam edeceğini kaydeden Bektaş, katkı sunan hayırseverlere ve organizasyonu yapan Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilisim