Ekonomik krize karşı birçok kente eylemlerini sürdüren SOL Parti, bu kez de Bolu'da sokağa çıktı. SOL Parti üyeleri, "Yurttaşın bu iktidara dayanacak bir dakikası bile kalmadı" dedi.

Haber: Aslı Akış

İzzet Baysal Caddesi İzzet Baysal Anıtı Önünde bir araya gelen Bolu Sol Parti üyeleri “Zamlara, pahalılığa yeter” yazılı pankart açarak basın açıklamasında bulundu. SOL Parti Bolu İl Örgütü adına açıklamayı okuyan SOL Parti İl Başkanı Dilara Kurtuluş, vatandaşın  AK Parti  iktidarına dayanacak bir dakikası bile kalmadığını söyledi.

“SOĞUĞA VE KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİK”

Kurtuluş, Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfiliğin krizi daha da derinleştirdiğini vurgulayarak; “Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir NAS bir ÇİN modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltmeyi başardılar! Her adımda yeni zam ve vergilerle halkı soydular. Bunu da başarı olarak sunup övündüler! Bu soygun yeni yılın ilk günü elektrik ve doğalgaz zamlarıyla devam etti. Isınmak zaten zorken yeni zamlarla imkansız hale geldi. Enerji şirketleri zenginleşsin diye bizler soğuğa ve karanlığa mahkum edildik.” şeklinde konuştu.

“ARTIK YETER”

Kurtuluş açıklamasında vatandaşın iktidara dayanacak bir dakikasının bile kalmadığını belirterek şunları söyledi; “Bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaket olan AKP iktidarı yeni yıla girerken elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere yaptığı zamlarla milyonların yeni yıla daha da yoksullaşarak girmesine sebep oldu. Enerji şirketlerini zenginleştirip, halkı yoksulluğa, karanlığa iten bu iktidar bir an evvel ülkenin başından defedilmelidir. Artık yeter! Yurttaşın bu iktidara dayanacak bir dakikası bile kalmadı. Enerji girdileri fiyatlarında son bir yıl içindeki olağanüstü artışlar nedeniyle, faturalarını ödeyemedikleri için elektriği ve gazı kesilen milyonlarca konut abonesine, aynı sorunları yaşayacak on binlerce küçük işyeri sahibi de eklenecektir. Kara kışın ortasında, bu hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde yurttaştan daha fazla fedakarlık beklemek aymazlıktır. Fedakarlık yapacak birileri varsa bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır. Bu iktidar zenginlerin, mega şirketlerin, patronların iktidarıdır! İşçiler, emekçiler, köylüler için felakettir! Bu iktidarı gönderelim, bizden çaldıkları her şeyi GERİ ALALIM! Bunun için güçlerimizi birleştirmeye; örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

“ENERJİ BİR İNSAN HAKKIDIR”

Taleplerini sıralayarak birlikte mücadele çağrısında bulunan Kurtuluş;

"1.Elektrik fiyatlarındaki artışlar fahiştir, kabul edilemez. Zamlar geri çekilsin.

  1. Ne şekilde tarif edildiği tartışmalı bir sosyal yardım programı yerine, sayıları her gün artan enerji yoksulluğunu ortadan kaldırmak için 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak miktar olan 230kwh elektrik ücretsiz olmalıdır.
  2. Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır.
  3. Maddi imkansızlık nedeni ile elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, gaz ve suyu kesilmemeli, bu ihtiyaçlar kamu kaynaklarından sağlanıp, halkın karanlıkta, soğukta ve susuz kalmaları önlenmelidir.
  4. Hızla artan fiyatlar karşısında düşük ücretleri hızla eriyen çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkan verecek düzeye yükseltilmelidir.
  5. Özelleştirmeler iptal edilmeli, özelleştirilen tüm enerji üretim ve dağıtım kurumları geri alınmalıdır. Acil taleplerimiz için, geleceğimiz için birlikte mücadele edelim” dedi.
Editör: TE Bilisim