CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yaptığı açıklamada 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değinerek “Ülkesinin ve çocuklarının aydınlık geleceğini düşünen tüm yurttaşlarımızı oylarını Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleştirmeye çağırıyorum” dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerin iktidar tarafından bir genel seçim havasına dönüştürüldüğünü vurgulayarak seçim süreci boyunca hükümetin izlediği politik tutumun ötekileştirmeye yönelik olduğunu söyledi. Toplumda iktidardan kaynaklanan bir bıkkınlık ve yılgınlık havasının olduğunu belirten Karsu; “Ortada taahhütlerini yerine getiremeyen bir iktidar var ve toplum kendini aldatılmış hissediyor. Ekonomi iyi gitmiyor. Bunu AKP-MHP ittifakı da görüyor. Dikkat edilirse hükümetin vaatleri hep seçimlerden sonraya denk geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki seçimde  ‘Beni seçin Türkiye uçacak’ demişti. Ülkemizin ne kadar uçtuğunu ekonomik kriz ve seçim nedeniyle bütçede oluşan açıklardan görüyoruz.  Seçimlerden sonra ciddi zamların geleceğini söylemek için ekonomist olmaya gerek yok. Daha düşük faizle para verdiği için IMF’nin kapısına gidileceği kesin gibi. Ülkemizin kalkınma planının ne olduğunu AKP ya da MHP’ye gönül vermiş bir vatandaşımız söyleyebilir mi?  CHP’li belediyeler kırsalla kent arasındaki sağlıklı gelir ilişkisini kooperatifler aracılığıyla kurmuş vaziyetteler. Yani CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde ekonomik kriz çok fazla hissedilmemektedir. O yüzden Bolu’da da vatandaşlarımızın tercihi 31 Mart Pazar akşamında Cumhuriyet Halk Partisi olduğu takdirde Bolu halkı da ekonomik krizin etkilerini ülke genelinde daha az yaşayan iller arasında yerini alacaktır.” şeklinde konuştu.

“HALLERDEKİ TANZİM BAHARI ÇABUK BİTTİ”

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak üretime dayalı ekonomiye verdiğimiz önem yurt genelinde bilinmektedir” diyen Karsu; “CHP’li belediyelerin sayısının yurt genelinde artması otomatikman üretime dayalı ve üreterek tüketen bir ekonomik modeli de zorunlu bir hale getirecektir. Tanzim satışların başlaması ile birlikte birçok hal esnafı da fiyatlarında indirime gitmişti. Ancak yapılan bu indirimler kalıcı olmadı. Son günlerde hal esnafının sebze satış fiyatlarında yüzde 220 oranına varan zamlar gözlendi. Biberin kilogram fiyatı İstanbul halinde tanzim sonrası 5 TL'den satılırken bugün itibari ile yüzde 220 oranında zamlanarak 16 TL’ye çıktı. Yani hallerdeki tanzim baharı çabuk bitti. O yüzden partimizin yerelde uyguladığı ekonomik modelin yurt çapında da yaygınlaşması en çok tanzim pazarı kuyruklarında dakikalarca hatta saatlerce bekleyen vatandaşlarımızın da sorununu çözerek onlara son derece uygun fiyattan sebze ve meyve yeme şansını verecektir” dedi.

“SURİYELİYE HARCANAN PARALAR EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN VATANDAŞLARIMIZDAN ESİRGENMEKTEDİR”

CHP Bolu İl Başkanı Karsu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “AKP hükümetinin izlediği Ortadoğu politikasının cennet ülkemizi dünyada ne hale getirdiği ortadadır. Vatandaşlarımızın vergileriyle finanse edilen ve 4 milyondan fazla Suriyeliye harcanan milyonlarca dolar emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızdan niyeyse esirgenmektedir. Mülteci sorunu yalnız Türkiye’nin değil dünyanın sorunudur. 31 Mart seçimlerinde AKP-MHP ittifakının oylarının gerilemesi Suriyeli Mülteci meselesinin çözümünün de anahtarı olacaktır. Tarihten hiç ders almayan hükümet ve onun destekçisi MHP tıpkı Osmanlı İmparatorluğu gibi ülkemizi de Arap çöllerinin bataklığına hapsetmişler ve bu sorunu içinden çıkılmaz bir sosyolojik ve ekonomik bir konuma getirmişlerdir.”

“İKTİDARIN “BEKA” SORUNU İLE ÜLKENİN “BEKA” SORUNU BİRBİRİNİN ZIDDI GİBİ GÖRÜNMEKTEDİR

Hükümetin ekonomik krizi gündemden düşürmek için büyük bir çabaya girdiğine işaret eden Karsu; “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” denilen “Tek Kişi Rejimi”, seçmenlerin en azından yarısının benimsemediği ve hatta meşruiyetini tartıştığı bir düzendir. Bu düzenin en önemli ayakları ise, İstanbul ve Ankara başta olmak kaydıyla, Erdoğan/AKP iktidarının yönetiminde olan belediye başkanlıklarıdır. İşte bu nedenle önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler, halkın bu yeni “Tek Kişi Rejimi”ni ne ölçüde benimsediğini ya da benimsemediğini de gösterecektir. İktidarın 17 yıl sonra ülkeyi getirdiği yer, 17 yıl öncesine göre, daha müreffeh ve daha demokratik bir nokta değildir. İktidarın ülkeyi getirdiği olumsuz yer düşünüldüğünde, iktidarın “Beka” sorunu ile ülkenin “Beka” sorunu birbirinin zıddı gibi görünmektedir. İktidar, “dış güçler”, “finansal terör”, “yedi düvelin düşmanlığı”, “fırsatçı marketler”, “hain kabzımallar” gibi gerçeküstü söylemler üretirken; geçici, gündelik çözümlerlerle yaraya pansuman yapmaya çalışıyor. Ama görünen köy kılavuz istemiyor. Son iki yılda 14 milyon 314 bin abonenin elektriği, son 4 yılda ise 5 milyon 386 bin kişinin de doğalgazı ‘borç yüzünden’ kesildi. Elektriğe bir yıl içerisinde yüzde 45, doğalgaza ise yüzde 37 oranında zam yapıldığını ve açma-kapama ücretleriyle birlikte tablonun daha da vahim bir hal aldığını unutmamak gerekir” dedi.

“PAZAR GÜNKÜ YEREL SEÇİMLER HAYATİ DERECE ÖNEM TAŞIMAKTADIR”        

Karsu sözlerini şu şekilde tamamladı; “O yüzden her kesimden insanımızın 31 Mart Pazar günü oyunu kullanırken çok dikkatli düşünmesi ve oyunu yukarıda ifade ettiğim tabloya göre kullanması çok büyük bir önem arz etmektedir. Ülke genelinde sorunların tek adresi haline gelen AKP-MHP ittifakından kurtulmak ve ülkemizin yeniden dünyada gıpta ile bakılan laik ve demokratik parlamenter sisteme dönüşünün yolunun açılması açısından Pazar günkü yerel seçimler hayati derece önem taşımaktadır. Ülkesinin ve çocuklarının aydınlık geleceğini düşünen tüm yurttaşlarımızı oylarını Cumhuriyet Halk Partisinde birleştirmeye çağırıyor ve seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Editör: TE Bilisim