Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partisinin Bolu İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile adalet yürüyüşüne destek veren herkese teşekkür etti.

Yürüyüşün önemli bir kısmının Bolu’da gerçekleştiğine dikkat çeken Özcan, Bolu’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, Bolu’dan geçerken Boluluların alkışlarının ve desteklerinin yürüyüşe katılanları mutlu ettiğini söyledi.

Haber: Mehmet Fatih Yalınız

Basın toplantısındaki konuşmasına, adalet yürüyüşünün başlangıcından itibaren geçen süreçten bahsederek başlayan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yürüyüşün sadece Enis Berberoğlu için değil, adaletsizliğe uğrayan herkes için yapıldığını söyledi. Özcan, “Biz yaklaşık 14 gün önce bir yürüyüş başlattık. Bu yürüyüşün sebebi, artık Türkiye’deki adaletsizlikler noktasında bıçağın kemiğe dayanmasıydı. Biz Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra bu yürüyüşe başladık. Ama bu yürüyüş sadece Enis Berberoğlu için yapılan bir yürüyüş değil. Bu yürüyüş Türkiye’de adaletsizliğe maruz kalmış herkes için. Bunun içinde AKP’lisi de var, CHP’lisi de var sivil toplum örgütü üyeleri var, kamu görevlileri var, mülakatta haksız olarak atanamayan öğretmenin de kamu görevlisinin de, soyut sebeplerle ihraç edilmiş olan kamu görevlileri de, sınav soruları çalınan çocuklarımız da, zamanında geldiği halde sınava alınmayan öğrencilerimiz de, toplumun her kesimi var. Ekonomik olarak adaletsizliğe uğramış olanlar, sosyal olarak adaletsizliğe uğramış olanlar, eğitim politikaları yüzünden adaletsizliğe uğramış olanlar, yani Türkiye’deki tüm mağdurlar için bir şeyler yapıyoruz. Biliyorsunuz biz CHP olarak, partililer olarak her zaman aynı fikirde olmayabiliyoruz. Ama bu eylem noktasında Türkiye’de CHP üyelerinin, milletvekillerinin tamamı bu eylemi açık net bir şekilde ve yürekten destekliyor. Bunu da sahada hep birlikte görüyorsunuz. Bu yürüyüş Ankara’dan başladığında birileri canım işte bu CHP’liler sembolik olarak yürür, genel başkanları otobüse biner günde 1-2 kilometre göstermelik yürür diyorlardı. Bir kısmı da tamamlayamaz bu yürüyüşü diyorlardı. Ama öyle olmadığını gördük. Her santimetrekareyi sayın genel başkanımız yürüyor. Ona eşlik eden binler her santimetrekareyi yürüyor. Ve bu yürüyüşün çoğu bitti azı kaldı. Zor olan kısmı Ankara ile Bolu arasıydı. Şimdi hem fiziki koşullar hem de yürüyüşün verdiği coşkuyla geri kalan kısmı tamamlanacak. İnşallah bu yürüyüş 9 Temmuzda İstanbul’da ve milyonların katılımıyla düzenlenecek görkemli bir miting ile sona erecek.” diye konuştu.

“Yürüyüşün Bolu etabı başarılı oldu”

Yürüyüşün önemli bir kısmının Bolu’da geçtiğini ve Bolu’daki etabın başarılı olduğunu söyleyen Özcan, misafirperverlikten ötürü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bolu’ya övgü dolu sözler söylediğini ifade etti. Özcan şöyle devam etti; “Bu yürüyüşün önemli bir kısmı Bolu il sınırlarında gerçekleşti.  Sayın genel başkanımız Yaklaşık 6 gün Bolu’daydı. 5 gece Bolu il sınırlarındaydı. Kızılcahamam’dan başlayarak Kaynaşlı’ya kadar olan kısımda. Bizde bu kısımda sayın genel başkanımıza eşlik ettik. Burada partililerimiz, STK’lar, bizim partimize gönül vermeyip de bu yürüyüşü haklı bulan vatandaşlarımız çok yoğun bir destek verdi. Ben sayın il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, değerli parti yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum bu ev sahiplikleri için. Sayın genel başkanımızdan da bu misafirperverlikle ilgili övgü dolu sözler aldık, bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Yine bir teşekkür de valiliğe, emniyet müdürlüğüne, askerimize ve polisimize gelsin bizden. Gerçekten olağanüstü çalışma koşullarında çalışıyor özellikle askerimiz polisimiz. Yürüyüş boyunca da bize eşlik ettiler. Katılımcılar ile çok güzel diyalogları oldu. Hemen hemen Bolu’da hiçbir sıkıntı yaşamadık. Yaşatmalarına izin vermedi bazı kötü niyetlilerin güvenlik güçlerimiz. Onları da kutluyorum.  Teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi bu yürüyüşte bazıları provoke de etmeye çalışıyor. Bunu Bolu’da tek tük yaşadık. Düzce de biraz daha yoğun yaşıyoruz ama yürüyüşe katılanlar şunu gösteriyorlar. Biz iyi niyetliyiz diyorlar. Bize yol boyunca hakaret edenleri biz alkışlıyoruz. Dünya tarihinde hiç görülmemiştir. Bundan sonrada öyle görünüyor ki yürüyüş devam ettikçe iktidar sahiplerinin korkusu artıyor. Ve bu tür tahrik ve provokasyonları arttırarak devam edecekler. Biz bunu görüyoruz ama bu yıldırmıyor bizi. Yürüyüşe katılan arkadaşlarımız var. En başından itibaren her santimi yürüyen vatandaşlarımız var. Şunu ben memnuniyetle görüyorum bu yürüyüşe gelip o coşkuyu gören insanlar oradan ayrılmak istemiyorlar. Her gün Türkiye’nin dört bir yanından insanlar geliyor. Orada çok güzel dostluklar kuruluyor. Çok güzel arkadaşlıklar kuruluyor. Çok güzel bir dayanışma var, kaynaşma var. Güvenlik güçlerimiz ile yürüyüşçüler arasında da bir dayanışma var. Güvenlik güçleri bizlerle her şeylerini paylaşıyorlar. Suyunu paylaşıyorlar, erzakını paylaşıyorlar. Yine yürüyüşçülerde aynı şekilde emniyet güçlerini kendi kardeşinden, kendi ailesinden biri gibi görüyor ve böyle devam ediyor. İnşallah güvenlik güçlerinin bu yaklaşımı birilerini rahatsız etmez önümüzdeki süreçte. Dediğim gibi bu yürüyüşün Bolu etabı bizce başarılı oldu. Gayet güzel, coşkulu bir katılım gösterdi. Özellikle Bolu merkezden geçerken Boluluların yoğun alkışı, bu yürüyüşe katılan herkesi çok duygulandırmış ve mutlu etmiş. Tüm Bolulu hemşerilerime yeniden teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim