Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, ilimizdeki okullardan vaka ve karantina haberlerinin geldiğine işaret ederek;  “1. haftayı bitirirken maalesef okullarımızdan vaka ve karantina haberleri de gelmeye başladı. Semptom vermeyen ve test yapılmadığı için bilemediğimiz olası vakalar bu sürede okulda olmaya devam edecek maalesef. Olası 1 vakanın birkaç gün içerisinde tüm okula yayılması da sürpriz olmayacak.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimde bir hafta geride kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda Korona virüsü vakası tespit edilmesi durumunda hangi yolların izleneceğini açıkladı. Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, MEB’in “Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi” ne ilişkin eleştiride bulundu. Salgının toplum sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Tüm eğitim camiasının bir an evvel aşılamasını gerektiğini belirtti.

“OLASI BİR VAKANIN TÜM OKULA YAYILMASI SÜRPRİZ OLMAYACAK!”           

Zehra Kulalı Gezici, semptom vermeyen ve test yapılmadığı için bilemedikleri olası vakalara da dikkat çekerek;  “1. haftayı bitirirken maalesef okullarımızdan vaka ve karantina haberleri de gelmeye başladı. MEB’in Covid takip rehberinde görüyoruz ki sınıfta bir kişinin pozitif çıkması halinde o öğrenci karantinaya alınıyor ve temaslılar için test ve tanılama işlemi yapılmıyor. Sadece semptom takibi öneriliyor. 14 gün içerisinde aynı sınıfta başka bir pozitif olması halinde sınıf karantinaya alınıyor. Semptom vermeyen ve test yapılmadığı için bilemediğimiz olası vakalar bu sürede okulda olmaya devam edecek maalesef. Olası 1 vakanın birkaç gün içerisinde tüm okula yayılması da sürpriz olmayacak” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIKLI VE GÜVENLİ YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN EĞİTİM BİLEŞENLERİ AŞI OLMALI”

Aşı olmanın her şeyden önce toplumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizen Gezici; “Sendikamız, salgın sürecinin başından itibaren bilim insanlarının ve Türk Tabipleri Birliği’nin salgın yönetimine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin raporlarını, çözüm önerilerini ve uyarılarını kendisine referans almıştır. Ancak siyasi iktidarın ve özellikle de Sağlık Bakanlığı’nın bilimsel verilere dayanmayan, birbiriyle çelişen açıklamaları ve uygulamaları ile salgın yönetiminin şeffaf yürütülmemesi gibi sorunlar çok sayıda eğitim emekçisinin aşı ve yan etkilerine dair çeşitli kaygılar taşımasına neden olmuştur. Salgın gibi toplum sağlığını tehdit eden bir konuda, her bireyin sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını, çalışma hakkını ve eğitim hakkını savunması gerektiği açıktır. Sağlıklı ve güvenli bir şekilde tam zamanlı yüz yüze eğitim için tüm eğitim bileşenlerinin aşı olması, her şeyden önce toplumsal bir sorumluluktur.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim