Bolu Belediyesi Zabıta ekiplerinin trafiği düzenleme adına şehrin bazı bölgelerinde uygulamaya koyduğu ‘plastik trafik dubaları’ Aktaş Mahallesi Taşhancılar Caddesi’nde de uygulamaya başladı. Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Ercan Üsküp, uygulamanın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Bolu Belediyesi Zabıta Ekipleri trafiği düzenleme adına şehrin çeşitli bölgelerinde yolu geliş-gidiş olarak ikiye ayıran ‘plastik trafik duba’larını hizmete sokmuştu. Fakat dubalar asfalta monte edildikten kısa bir süre sonra araçların dubaların üzerinden geçmesi nedeniyle hem deforme olmuş hem de çok kısa bir süre sonra kirlenerek şehrimizde çirkin görüntü oluşturmuştu. Daha önceki haberlerimizde de birçok kez örnekleriyle dile getirdiğimiz bu uygulama Taşhancılar Caddesi’nde de hizmete girdi.

Sabah saatlerinde Taşhancılar Caddesi’nde yolu iki yönlü trafiğe kapatan ve dubaları asfalta yerleştirmeye başlayan Bolu Belediyesinin bu uygulaması esnaf tarafından tepki gördü. Hemen hemen hiç kazananın yaşanmadığı bu bölgeye trafik dubası uygulamasının yanlış olduğunu belirtirken, bazı esnaflar, ‘yüzyılın sokağı, bizim sokağa da geldiler’ şeklinde espriyle karışık sitemde bulundular.

“PARK GİRİŞ VE ÇIKIŞI DAHA DA BİR ZORLAŞTIRACAK”

Aynı sokakta iş yeri bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Ercan Üsküp’te uygulamanın tekrar Bolu Belediyesi tarafından gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek; “ Sabah saatlerinde Taşhancılar Caddesi’nde bir bölünme yol çalışması olduğuna şahit olduk. Lakin bu çalışmanın, bu yolda amacına hizmet edeceğini zannetmiyoruz. Buradaki ulaşımı park giriş ve çıkışlarında daha da bir zorlaştırma yaratacağı kanaatindeyiz. İlgililerin bir kez daha bu çalışmayı gözden geçirmelerinde fayda var diye düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim