Korona Virüs salgını nedeniyle 23 Nisan bu yıl sokaklarda, caddelerde, stadyumlarda kutlanamadı ancak bu, çocukların coşkusuna engel olmadı. Birçok kentte olduğu gibi Bolu’da da çocuklar, bayramı evlerine, pencerelerine, balkonlarına taşıdı. Camlar ay yıldızlı bayraklarla donatıldı. Yine aynı coşkuyla okunmak üzere şiirler ezberlendi.

HABER: Aslı Akış

Her yıl okullarını süsleyerek bayram coşkusu yaşayan çocuklar, bu kez evlerini süsleyip, bayraklarla donattı, ellerine Türk bayraklarını aldı “En büyük bayram bu bayram” diyerek 100. yıl coşkusunu yaşadı yaşattı. Bin bir emekle hazırladılar, elleriyle camlara pencerelere Atatürk posterleri yapıştırdılar. Tüm çabaları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yani kendi bayramlarını kutlayabilmek.

23 Nisan coşkusu meydanlarda olamayacaksa “Bayrağımız göklerde, Atamız kalbimizde, 23 Nisan coşkusu” bu yıl evlerimizde dediler şiirler okuyup şarkılar söylediler hazırladıkları videoları bizlerle paylaştılar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’ncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyeti emanet ettiği o çocuklar “Korkma Sönmez Bu Şafaklarda” diyerek var gücüyle haykırdılar İstiklal Marşımızı…

Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin aydınlık yüzüsünüz... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun!

       

Editör: TE Bilisim