Gerede Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin önüne geçmeye çalışıldığını belirtilen Gerede Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde fahiş fiyat satışlarına karşı denetimlerine hız verdi. Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, raflarda ve reyonlarda incelediği ürünleri satış kasasından geçirerek fiyatları karşılaştırdı. Reyonlardaki ürünlerin son kullanma tarihi ve gramajını da inceleyen ekipler, marketlerin vatandaşlara ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını, etiketlerin uygun olarak kullanılmasına da bakarak güncel fiyatları kayıt altına aldı. Ekipler, işletmelere fiyatı düşen ürünün satış fiyatına da indirimin anında yansıtılması uyarısında bulunurken, yapılan kontroller neticesinde bazı marketlere cezai işlem uygulandı. Ayrıca; son kullanma tarihi geçen ürünleri tespit eden ekipler, ürünleri imha ettiler.

Gerede Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan denetimleri yoğunlaştırarak; vatandaşlar bizim önceliğimiz diyerek denetimleri sürdüreceklerini belirttiler.

Editör: TE Bilisim