Ziraat Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, Tarımsal Öğretiminin başlangıcının 175. Yılı nedeniyle Anıt Park’ta bir tören düzenledi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Türkiye’de Tarımsal Öğretimin başlangıcının 175. yıl dönümü nedeniyle, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği tarafından Anıtpark’ta “Atatürk anıtına çelenk sunumu ve günün anlamına yönelik basın açıklaması” yapıldı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bolu Ziraat Mühendisleri Odası İl Başkanı Niyazi Kalfa bir konuşma yaptı.

Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak başlayan Bolu Ziraat Mühendisleri Odası İl Başkanı Niyazi Kalfa, ülkemizdeki tarımsal öğretimin başlangıcına ilişkin bilgiler verdi. Kalfa, “10 Ocak 1846 yılında, İstanbul’un bugünkü adıyla Yeşilköy semtinde bulunan Ayamama çiftliğinde başlayan disiplinli ve ilkeli tarımsal eğitim-öğretimin 175. yılı, bütün meslektaşlarımıza ve çiftçimize kutlu olsun.

“2020’DE ZİRAAT FAKÜLTELERİNE 5 BİN 500 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRMIŞTIR”

Bilindiği gibi 175 yıldır tarımsal öğretim devam etmektedir. Önce lise düzeyinde, daha sonra ise Yüksek Ziraat Enstitüleri ve Ziraat Fakülteleri boyutunda devam etmiştir. Günümüzde 44 tane Ziraat Fakültesi bulunmaktadır. 2020 yılında Ziraat Fakültelerine 5 bin 500 öğrenci kayıt yaptırmış, %80-90 doluluk oranı gerçekleşmiştir. Bu oran biraz fazladır, çok talep olması meslektaşlarımızın zorlanmasına sebep olmaktadır. Bu oranın daha kaliteli ve nitelikli olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim